четвер, 11 червня 2015 13:24

Запеклі бої в Широкиному та "Гради" під Новотошківським. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 11 червня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 10 червня
Ситуація на Донбасі. 9 червня

На Донбасі минула доба пройшла під звуки "Градів", танків та інших видів озброєння терористів.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку ворог здійснив обстріли наших позицій із 152-міліметрових гармат неподалік селищ Мирне та Бердянське. Також тривають важкі бої у Широкиному. У прилеглих населених пунктах на окупованій території - Саханці, Безіменному, Дзержинському - бойовики зосередили значні сили мінометів та великокаліберної артилерії і активно її застосовують. Внаслідок цих обстрілів селище Широкине, яке ще до недавна було популярним курортом, перетворилося на руїни.

На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту. Противник продовжує передислоковувати бойову техніку ближче до лінії зіткнення, зокрема зафіксовано неодноразове використання танків з боку НЗФ. Також не вщухає вогонь із ворожих 120-мм мінометів і 122-мм гармат, які дислокуються неподалік території зруйнованого аеропорту і селища Спартак.

Крім цієї ділянки оборони противник порушив режим тиші південніше - у Мар'їнці, Красногорівці і Старогнатівці, а також північніше - у районі Горлівки.

На Луганському напрямку обстановка не менш складна. Учора бойовики здійснили обстріл наших позицій у районі Новотошківського з реактивних установок залпового вогню "Град" та 152-мм гармат. Не вщухають бої і північніше - в районі Трьохізбенки та Сокільників, де відбулося бойове зіткнення з противником. Тривають ворожі обстріли та провокації неподалік Попасної, Золотого, Щастя та Станиці Луганської. Через систематичні провокації бойовиків та небезпеку мирних мешканців рух через лінію зіткнення у Луганській області наразі заборонений", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Запеклі бої в Широкиному та "Гради" під Новотошківським. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі