четвер, 13 квітня 2023 06:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Відбито понад 45 атак: у Генштабі повідомили про знищення російських окупантів

Відбито понад 45 атак: у Генштабі повідомили про знищення російських окупантів
Українські військові відбивають ворожі атаки на всіх напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Найзапекліші бої минулої доби тривали на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Попри значні втрати в техніці та живій силі, російські загарбники зосереджують основні зусилля на веденні там наступальних дій. Про це вранці 13 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де атакують окупанти: показали свіжу карту бойових дій

Протягом доби на цих напрямках було відбито понад 45 атак противника. Авіація Сил оборони України за добу завдала шістьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Українські захисники також збили два ворожих БпЛА типу "Орлан - 10".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів противника. А також одну ворожу радіолокаційну станцію", ‒ йдеться у повідомленні.

Збройні сили України на фронті на Донбасі так сильно виснажили "вагнерівців", що російське військове командування змушене було перекинути до Бахмута частини повітряно-десантних військ Російської Федерації.

Ситуація в Луганській та Харківській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Відбито понад 45 атак: у Генштабі повідомили про знищення російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі