вівторок, 16 квітня 2024 05:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Оновлені карти боїв: тривають позиційні бої, є просування ворога
8

Фото: ISW

На фронті точаться позиційні бої на більшості напрямків.

Окупанти просуваються в районі Авдіївки. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Поблизу Кремінної 15 квітня тривали позиційні бої, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. Позиційні бої тривали на захід від Кремінної біля Тернів і на південь від Кремінної біля Білогорівки, біля Спірного та Веселого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботине повністю зруйноване - у ЗСУ показали відео

Російські джерела стверджували, що війська РФ нібито просунулися в районі Часового Яру 15 квітня, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було.

Позиційні бойові дії тривали у південно-східному Часовому Яру поблизу мікрорайону Новий; в мікрорайоні Канал; на південний схід від Часового Яру поблизу Іванівського, Андріївки, Кліщіївки, Курдюмівки; і на південь від Часового Яру біля Нью-Йорка.

Війська РФ нещодавно просунулися під Авдіївкою, а також в центрі Семенівки (на захід від Авдіївки).

Також окупанти просунулися на південний схід від Новобахмутівки (на північний захід від Авдіївки), а російський блогер стверджував, що путінські війська начебто наближаються до околиць Очеретиного (на північний захід від Авдіївки та на північ від Новобахмутівки). Російські "воєнкори" також розповідали, що війська РФ нібито одночасно просунулися до східної частини громадського саду Зоря (на схід від Новобахмутівки та на південний схід від Очеретиного) і досягли околиць Новобахмутівки, і що також просунулися на південь від Новобахмутівки. Російські блогери також стверджували, що війська РФ просунулися на південь від Уманського (на захід від Авдіївки) і на північ від Бердичів (на північний захід від Авдіївки).

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новокалинового та Новобахмутівки; на захід від Авдіївки біля Уманського, Бердичі, Семенівки; на південний захід від Авдіївки поблизу Первомайського та Нетайлового.

Українські та російські сили нещодавно підтвердили наступ на захід і південний захід від тимчасово окупованого міста Донецьк. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 квітня, показують, що ЗСУ відновили позиції в південно-західній Новомихайлівці (на південний захід від Донецька). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 14 і 15 квітня, показують, що війська РФ просунулися відповідно на південний схід від Красногорівки (на захід від Донецька) і в північно-західну Побєду (на південний захід від Донецька). Російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ просунулися на північ від Новомихайлівки та в самому населеному пункті.

Позиційні бойові дії тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки.

Позиційні бої тривали на південь від Великої Новосілки в районі Урожайного та Старомайорського та на південний захід від Великої Новосілки в районі Приютного.

15 квітня на заході Запорізької області тривали позиційні бої, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Позиційні бої тривали в південному Роботиному, на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного) та на південний захід від Білогір'я (на північний схід від Роботиного).

15 квітня ЗСУ завдали ударів по окупованих Бердянську Запорізькій області та Криму. Деякі російські джерела стверджували, що ракети вразили невизначені цілі. Українські та російські ЗМІ із посиланням на джерела в українських спецслужбах підтвердили факт удару українців по російському командному пункту з невідомими високопосадовцями РФ в окупованому Криму.

15 квітня тривали позиційні бої на східній (лівобережній) частині Херсонської області в районі Кринок.

Протягом минулої доби відбулося 87 бойових зіткнень. Ворог завдав 15 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Авіація Сил оборони завдала ударів по двох районах зосередження особового складу та одному пункту управління противника.

Українські підрозділи ракетних військ атакували один артилерійський засіб, три райони зосередження особового складу і чотири пункти управління БпЛА противника.

Зараз ви читаєте новину «Оновлені карти боїв: тривають позиційні бої, є просування ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі