понеділок, 06 лютого 2023 13:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти завезли на Запорізьку АЕС своїх "гастролерів"

Окупанти завезли на Запорізьку АЕС своїх "гастролерів"
На Запорізьку АЕС загарбники завезли своїх "спеціалістів". Фото: ukrinform.ua

На тимчасово захоплену Запорізьку атомну електростанцію росіяни завезли персонал із Калінінської АЕС.

Окупанти хочуть, щоб атомники з РФ працювали на захопленій українській станції, повідомляє Енергоатом.

Серед заїжджих "гастролерів" – інженери з управління реакторами, начальники змін, електрослюсарі й інші представники "атомних спеціальностей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Запорізькій АЕС стали частіше викрадати працівників

"Загарбники обіцяють їм підготовку на повномасштабному тренажері. Але українські інструктори, які мають навчати на ньому, від роботи на ворога відмовилися, й рашисти заблокували їм доступ до робочих місць. Так чи інакше, підвищувати кваліфікацію російським "гастарбайтерам" тепер немає як. Проте вони вихваляються, що їм запропонували контракти на пів року та ще й пропонують перевезти в Енергодар родини", ‒ йдеться у повідомленні.

Тим часом, зрадникам із ЗАЕС, які погодились працювати на окупантів, значно зменшили зарплатню. Місцевих колаборантів також попередили про скасування трудового стажу та зароблених "за України" відпусток.

"Рашисти вміють лише обіцяти золоті гори, та далі обіцянок справа не йде. Енергоатом вкотре закликає атомників не підписувати жодних контрактів з ворогом, щоб не стати прямими посібниками агресора та не зруйнувати власне майбутнє", ‒ йдеться у повідомленні.

Загарбники в окупованому Енергодарі нашвидкоруч шукають персонал для роботи на Запорізькій атомній електростанції. Їм доводиться наймати на роботу колишніх атомників, які давно вийшли на пенсію.

Раніше окупанти заблокували доступ на станцію майже 1500 українським працівникам ЗАЕС, котрі відмовились отримувати російські паспорти й підписувати договір з фейковим підприємством Росатома.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти завезли на Запорізьку АЕС своїх "гастролерів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі