пʼятниця, 24 червня 2022 17:47

Окупанти проводять ротацію на півдні України

Окупанти проводять ротацію на півдні України
БТР російських окупантів у тимчасово захопленому Херсоні. Фото: "Радіо Свобода"

Російські окупанти проводять ротацію у тимчасово захоплених селах на Херсонщині.

Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

"У деяких окупованих селах відбулася ротація вояків, тож нові "асвабадітєлі" зухвало вдираються та оселяються у будинках людей, які евакуювалися", – розповів.

У багатьох окупованих громадах ситуація критична.

Через бойові дії села напівпорожні, всі школи, садки, лікарні, знищені, або заміновані окупантами. Більшість підприємств та установ області захоплені, багато з них пошкоджені та знищені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли Костянтинівку. Поліцейські й рятувальники витягнули жінку з-під завалів

"Наміри окупаційної влади провести 11 вересня псевдореферендум, щоб долучитися до так званого "єдиного дня голосування", коли в Росії відбуватимуться вибори, знову не мають успіху й підтримки місцевого населення. Окупанти не можуть навіть сформувати адміністрації на місцях через тотальний спротив херсонців співпрацювати з ними", – розповів Назаров.

У Чорному морі кораблі російського флоту блокують судноплавство, залишається ракетна загрози.

"Не наражайте себе на небезпеку, дослухайтесь до сигналів повітряних тривог, зберігайте спокій, виваженість і критичне сприйняття інформації. Пам'ятайте, що ворог вишукує слабкі місця, тож ми маємо тримати стрій, бути міцними силою і духом. Вірте в сили оборони і нашу перемогу", – звертаються в ОК "Південь".

Українські захиснии розбили російську диверсійно-розвідувальну групу, яка на півночі Херсонщини намагалася проникнути в тил наших військ.

Рада національної безпеки та оборони спільно з Генштабом ЗСУ закликали українців не поширювати інформації щодо пересування захисників у Херсонській області.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти проводять ротацію на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі