вівторок, 11 жовтня 2022 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти примушують працівників ЗАЕС підписувати контракти з Росатомом

Окупанти примушують працівників ЗАЕС підписувати контракти з Росатомом
Російські окупанти продовжують тиск на співробітників Запорізької атомної електростанції. Фото: Енергоатом

Російські окупанти продовжують тиск на співробітників Запорізької атомної електростанції.

Вони вимагають від працівників офіційного оформлення російських паспортів і підписання контрактів з Росатомом. Також до частини персоналу та їхніх родин окупанти застосовують так звані "фільтраційні заходи". Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України 11 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ядерна зброя, вибух на АЕС чи "брудна бомба" ‒ як рятуватись

До того ж, загарбники продовжують тримати всі шість блоків ЗАЕС у "холодному стані". Поки що живлення станції, в тому числі систем безпеки, здійснюють за рахунок повітряної лінії ПЛ-750 кВ "Дніпровська".

"Сьогодні протягом дня планується спроба подати напругу на відкритий розподільчий пристрій ЗаТЕС. Також вдалося зберегти постачання електроенергії в місто Енергодар. Але ВРП 150/330 кВ залишається без напруги", – йдеться в повідомленні.

Російські окупанти вчергове обстріляли Запорізьку атомну електростанцію о 00:59 8 жовтня. Внаслідок цього була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв'язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС – Дніпровська.

Обстріли Запорізької атомної електростанції у МАГАТЕ назвали надзвичайно безвідповідальними. ЗАЕС 8 жовтня втратила останнє зовнішнє джерело живлення. Працівники покладаються на аварійні дизельні генератори, йдеться у звіті агентства.

16 дизель-генераторів почали працювати автоматично. Вони забезпечують енергією шість реакторів. Після стабілізації ситуації 10 генераторів вимкнули.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти примушують працівників ЗАЕС підписувати контракти з Росатомом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі