понеділок, 16 травня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти почали використовувати новий дрон-убивцю - журналіст

Окупанти почали використовувати новий дрон-убивцю - журналіст
Армія рф почала використовувати новітній дрон-камікадзе "Куб". Фото: t.me/Tsaplienko

Українських військових та мирних жителів прифронтових зон попередили, що противник почав застосовувати дрони-вбивці.

Людей закликають не підходити до безпілотника, адже "цікавість до нього вже вартувала життя кільком людям на Донбасі". Про це написав журналіст Андрій Цаплієнко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денисенко розказав, які регіони Росії отримують найбільше "вантажу 200"

"Я прошу дуже серйозно поставитись до цієї інформації і військових, і особливо цивільних в прифронтовій зоні. Це новітній російський безпілотник "Куб" фірми ZALA AERO концерну "Калашніков". Він вбивця-камікадзе. Ніколи не повертається назад. Летить в один бік. Схожий на українську "Фурію", але має більш загострені крила", - наголосив Цаплієнко.

За словами журналіста, дрон-убивця має три режими: 1) наводиться на ціль, атакує та вибухає в момент влучання в ціль при контакті з нею 2) самоліквідовується 3) спускається на парашуті, лежить і чекає, поки до нього хтось підійде і потім підривається.

"Якщо побачили таку річ, ні в якому разі не підходьте, викликайте поліцію або саперів", - закликав Цаплієнко.

Російські загарбники підтверджують, що використовують в Україні небезпечні та негуманні види озброєнь, заборонені міжнародними конвенціями, - фосфорні і касетні боєприпаси. СБУ з 2014 року неодноразово фіксувала, що росіяни використовували заборонені засоби ураження на території ОРДЛО. Після початку повномасштабної війни окупанти використовують заборонену зброю по всій лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти почали використовувати новий дрон-убивцю - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі