четвер, 24 лютого 2022 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти підійшли до сховища радіоактивних відходів у Чорнобилі

Окупанти підійшли до сховища радіоактивних відходів у Чорнобилі
Війська окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС. Фото: anga.ua

Війська окупантів з території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС.

Нацгвардійці, що охороняють сховище небезпечних радіоактивних відходів, чинять запеклий опір, повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Якщо внаслідок ударів артилерії окупантів буде зруйновано сховище ядерних відходів, то радіоактивний пил може накрити території України, Білорусі та країн ЄС", - застеріг Геращенко.

Інформації про перебіг бою поки немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували Пищевик 16 танками, у Вугледарі розбомбили лікарню

Інформацію про наступ окупантів підтвердив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє Gazeta.ua.

"Декілька диверсійно-розвідувальних груп хотіли влаштувати диверсії на Чорнобильській АЕС. Це свідчить про те, що Росія хоче спричинити максимальні пуйнування, в тому числі екологічного характеру", - сказав Подоляк.

Російські військові намагаються захопити Чорнобильську атомну електростанцію – це оголошення війти усій Європі, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Російські окупаційні сили намагаються захопити Чорнобильську АЕС. Наші хлопці віддають життя, щоб трагедія 86го року не повторилася. Це оголошення війни всій Європі", - написав у Twitter.

Росія о 4:00 ранку напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки ведуться майже по всьому периметру державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти підійшли до сховища радіоактивних відходів у Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі