четвер, 09 червня 2022 08:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на Харківщині за добу скалічили 10 дітей

Окупанти на Харківщині за добу скалічили 10 дітей
Більше ніж 751 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 9 червня офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 263.

Зросла кількість поранених - 488. Лише на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів за добу були скалічені 10 дітей, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", - пояснили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий навчальний рік в Україні розпочнеться офлайн: назвали дату

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій - 190, Харківській - 132, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 53, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 30, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджено 1971 заклад освіти. 194 із них зруйновані повністю, за даними ОГ.

7 червня росіяни продовжили обстрілювати Харків та область з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Загалом у Харкові за добу одна людина загинула, шість отримали поранення. В області - четверо вбитих, шестеро поранених. Є руйнування цивільних об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Харківщині за добу скалічили 10 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі