вівторок, 11 жовтня 2022 23:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти за два дні пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури

Окупанти за два дні пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури
Повідомили, скільки росіяни пошкодили енергетичної інраструктури. Фото: Укрінформ

Близько 30% енергетичної інфраструктури України було уражено російськими ракетами.

Україна намагається "швидко відновити постачання з інших джерел", заявив в інтерв'ю CNN міністр енергетики Герман Галущенко.

Вперше з початку війни Росія "драматично націлилася" на енергетичну інфраструктуру.

Однією з причин є те, що експорт української електроенергії до Європи "допомагає європейським країнам економити на російському газі та вугіллі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки Путін щодня витрачає на війну з Україною - ЗМІ підрахували

Українська енергетична система "все ще стабільна". Галущенко закликав партнерів надати "системи захисту з повітря, які дійсно могли б допомогти нам захистити нашу інфраструктуру".

"Ми посилаємо цей меседж нашим партнерам: нам потрібно захистити небо. Росіяни не граються в якісь ігри з міжнародним правом. Їм начхати на будь-які міжнародні угоди чи конвенції", – повідомив він.

10 жовтня Офіс президента закликав українців обмежити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00. Це допоможе пройти критичні навантаження електромережі.

Громадян попросили у вказаний час не користуватися найенергозатратнішими приладами –електрообігрівачами, бойлерами, електроплитами, мікрохвильовими печами, пральними й посудомийними машинами, електрочайниками, кавоварками, прасками.

Завдяки тому, що українці вчора дослухалися й обмежили споживання електрики у пікові години, вдалося зберегти десяту частину енергії в країні.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти за два дні пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі