неділя, 18 червня 2023 23:41

Окупанти вивели на бойове чергування підлодку з "Калібрами"

Окупанти вивели на бойове чергування підлодку з "Калібрами"
Окупанти вивели у Чорне море підводний човен з "Калібрами". Фото: Владислав Назаров/Telegram

У Чорному морі російські терористи здійснили ротацію надводного ракетоносія на підводний.

Зараз на бойовому чергуванні сім кораблів. Зокрема, одна підлодка, споряджена чотирма "Калібрами". Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна загроза. Скільки "Калібрів" РФ націлила з Чорного моря

Надводний корабель в готовності перебуває в пункті базування і може бути долучений до чергування у будь-який момент.

"Рівень ракетної загрози залишається високим. Пам'ятайте, що виявлення пусків з підводного човна ускладнене. Для переходу в укриття є кілька хвилин", − йдеться у повідомленні.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю.

"Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вивели на бойове чергування підлодку з "Калібрами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі