четвер, 17 березня 2022 20:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти використали майже всі ракети "Калібр" і комплекси "Іскандер" – Генштаб

Окупанти використали майже всі ракети "Калібр" і комплекси "Іскандер" – Генштаб
Російські окупанти мають значні втрати. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська втратили наступальний потенціал. Їх вдалося зупинити на всіх напрямках.

Російські окупанти мають значні втрати, а також проблеми з логістикою та запасами озброєння. Тому вони продовжують терор проти мирних мешканців, беруть їх у заручники, хаотично обстрілюють цивільну інфраструктуру, повідомили 17 березня у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

"У зв'язку з тим, що ворогом використано майже весь комплект крилатих ракет морського базування "Калібр" та оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" у ході перших 20 діб операції, він продовжує нанесення ракетно-бомбових ударів по об'єктах інфраструктури та житлових кварталах великих міст з використанням озброєння невибіркової дії", – йдеться у повідомленні.

Суттєвих втрат зазнали авіаційні підрозділи 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії збройних сил РФ та 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії біля міст Харкова та Ізюма.

"Втрачено до 30 відсотків особового складу, озброєння і військової техніки. Підрозділи сил оборони ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії полковника Ігоря Ніколаєва", – підкреслили у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росію треба покарати. Це перший крок" – що для України значить рішення Міжнародного суду ООН

Ворог не має можливості якісно комплектувати свої війська. Тому з 20 березня на тимчасово окупованих територіях Донецької області розпочне чергову хвилю мобілізації до лав 1-го армійського корпусу.

Для залякування і терору українців російські військові викрадають людей, затримують представників органів місцевого самоврядування, розстрілюють цивільні автомобілі та не допускають руху гуманітарного коридору.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти використали майже всі ракети "Калібр" і комплекси "Іскандер" – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі