середа, 10 червня 2015 13:15

Обстріли бойовиків сягають 10 км вглиб українських позицій. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 10 червня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 9 червня
Ситуація на Донбасі. 8 червня

Бойовики обстрілюють Донбас із "Градів-П", танків та крупнокаліберної артилерії.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку бойові дії велися лише в селищі Широкине. Противник активізувався у другій половині дня, активно застосовував важке озброєння, зокрема 152-мм гармати та установки "Град-П", про які ми вчора розповідали.

На Донецькому напрямку знову активізувалися бойові дії в районі аеропорту. Крім активного застосування гармат і мінометів, противник підтягнув до лінії зіткнення і бронетехніку - БМП і танки.

Неспокійною залишається обстановка в районі Горлівки. Вогонь противника не вщухав на її західних, північних та східних передмістях. Неодноразово зафіксовано використання там танків та 152-мм гармат з боку бойовиків на схід і захід від Світлодарського водосховища. Слід зазначити, що противник веде вогонь по наших позиціях і населених пунктах не лише на лінії зіткнення, а й у глибині української території на відстані 5-10 кілометрів від фронту. Прицільна стрільба на таку відстань можлива лише з артилерії калібром 122 і більше міліметрів.

На Луганському напрямку точками найбільшого протистояння були район Золотого і Попасної. Там бойовики вели сильний мінометний вогонь, що призвело до пошкодження лінії електропередач. Також сильний бій із застосуванням БМП з боку противника йшов у селищі Кримське. Крім цього, ворог вів вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по населених пунктах Щастя та Станиця Луганська, інтенсивний обстріл яких призвели до важких руйнувань", - розповів Лисенко.

За його інформацією, учора над Донбасом було зафіксовано 30 прольотів БПЛА.

Зараз ви читаєте новину «Обстріли бойовиків сягають 10 км вглиб українських позицій. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі