субота, 11 лютого 2023 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Новини з фронту дійшли до ув'язнених ‒ британська розвідка пояснила заяви Пригожина

Новини з фронту дійшли до ув'язнених ‒ британська розвідка пояснила заяви Пригожина
Засновник ПВК "Вагнера" заявив, що припинив вербування ув'язнених. Фото: armyinform.com.ua

У британській розвідці пояснили, чому засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що припинив вербування в'язнів у російських тюрмах.

Про зниження темпів набору ув'язнених із грудня 2022 року свідчать також дані Федеральної служби виконання покарань Росії, повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

У британській розвідці вважають, що новини про суворі реалії "вагнерівців" в Україні, ймовірно, дійшли до ув'язнених. Відтак, зменшилась кількість ув'язнених, охочих йти на війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин розповів за скільки років "вагнерівці" зможуть дійти до Дніпра

"Ключовим фактором припинення схеми вербування, ймовірно, є все більше пряме суперництво між міністерством оборони Росії та ПВК "Вагнера". Регулярні російські військові, ймовірно, зараз також розгорнули переважну більшість резервістів, призваних за "частковою мобілізацією", ‒ йдеться у повідомленні.

У британському міноборони також зазначають, що російське керівництво нині стоїть перед вибором: або продовжувати виснажувати свої сили, або провести нову мобілізацію.

ПВК "Вагнера" продовжує вербувати ув'язнених в тюрмах для війни в Україні. Тобто слова засновника ПВК Євгена Пригожина про нібито припинення набору у в'язницях не відповідають дійсності. Разом з тим Пригожин продовжує підігрівати конфлікт із міноборони РФ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Цвинтар, на якому ховають загиблих на війні найманців ПВК "Вагнер" стрімко зріс у розмірах за останні кілька місяців. Про це свідчать слова очевидців, супутникові знімки та опубліковані в мережі відеозаписи.

Зараз ви читаєте новину «Новини з фронту дійшли до ув'язнених ‒ британська розвідка пояснила заяви Пригожина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі