пʼятниця, 23 грудня 2011 10:25

Нова Зеландія пережила три сильних землетруси

Нова Зеландія пережила три сильних землетруси

Три потужних землетруси відбулися протягом півтори годин у п'ятницю в районі міста Крайстчерч у Новій Зеландії, йдеться на сайті Геологічної служби США.

Перші підземні поштовхи магнитудою 5,8 були зафіксовані в 13.58 за місцевим часом (3.58 за Києвом). Епіцентр землетрусу перебував в 26 кілометрах до північного сходу від Крайстчерча. Осередок залягав на глибині 4,7 кілометрів.

В 14.06 за місцевим часом (4.06 за Києвом) у тому ж районі відбувся другий землетрус магнитудою 5,3.

Через годину місто струснув третій землетрус. Поштовхи магнитудою 5,8 зафіксовані в 15.18 (5.18 за Києвом) усього в 15 кілометрах від Крайстчерча, осередок залягав на глибині 5 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля кримських берегів у Чорному морі стався землетрус

Про жертв і руйнування в результаті трьох землетрусів поки не повідомляється.

Як повідомляє агентство Рейтер, у декількох районах Крайстчерча була відключена електроенергія, евакуйовані магазини й офісні будівлі. За даними агентства, одна людина постраждала в одному з магазинів у результаті падіння з полиць товарів.

Місто Крайстчерч на острові Південний у Новій Зеландії було практично зруйноване землетрусом магнитудой 6,3, що відбулося в безпосередній близькості від міста наприкінці лютого цього року. Економічний збиток, нанесений стихією, оцінюється в 15 мільярдів доларів. Прем'єр-міністр Джон Кі назвав землетрус найтрагічнішою подією в історії країни.

Зараз ви читаєте новину «Нова Зеландія пережила три сильних землетруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі