понеділок, 03 жовтня 2016 17:34

Носити всім патрульним бронежилети - непрофесійно

Носити всім патрульним бронежилети - непрофесійно

Поліція продовжує денне патрулювання у бронежилетах. Цю рекомендацію виконують у 10 містах.

"Бронежилети були наявні. Уся рота, яка заступає на чергування, має їх для всіх поліцейських та по одному запасному на екіпаж. Вони 2-го класу захисту і важать по 4,5 кілограма, - розповідає кореспонденту Gazeta.ua прес-секретар патрульної поліції Вінниці 24-річна Тетяна Фіщук. - Рекомендація носити всім бронежилети діє - до нормалізації становища в країні. Удень їх одягають у Миколаєві, Полтаві, Запоріжжі, Кривому Розі, Житомирі, Харкові, Дніпрі, Вінниці, Чернігові та Луцьку. Вночі по всіх інших містах".

Спеціалісти вважають зайвим носити бронежилети всім патрульним.

"Видавати бронежилети всім підряд і носити їх постійно - неправильно, - каже експерт з питань безпеки 61-річний Сергій Шабовта. - Непрофесійність завжди породжує помилки. Це звичайна практика, притаманна нашій правоохоронній системі. У Дніпрі носіння бронежилетів виправдане хоча б наближеністю до АТО. Та гарантії для життя він не давав. Міг дати шанс працівниці поліції, але не врятував би поліцейського. У нього контакт із вбивцею був дуже близьким. Дуже легко поцілити в голову".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейський відстрілювався від нападників

Експерт вважає доцільним використовувати бронежилети лише для поліцейських, які виконують цілеспрямоване небезпечне завдання.

"Звичайним патрульним важко рухатися, доганяти дрібних злочинців, - продовжує. - Ті кілька кілограмів дуже сковують. Важко із бронежилетом професійним військовим, які до цього готуються. Що казати про патрульних, які тільки проганяють спрощені курси підготовки. Треба розповідати їм тактику поведінки. У жодному разі не обмежувати собі простір дій. Проводити якіснішу психічну підготовку".

Нагадаємо, з 26 вересня патрульні поліцейські Вінниці чергують у бронежилетах цілодобово заради безпеки. Так розпорядився керівник патрульної поліції Вінниці Редван Усеїнов після вбивства поліцейських у Дніпрі.

Зараз ви читаєте новину «Носити всім патрульним бронежилети - непрофесійно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі