понеділок, 19 березня 2018 10:41

"Ніяких депресій не було і в помині" - журналіст про самогубство льотчика-героя

"Ніяких депресій не було і в помині" - журналіст про самогубство льотчика-героя
Владислав Волошин був одним із найкращих українських воїнів. Наклав на себе руки у власній квартирі, коли вдома була вся його родина. Фото - novosti-n.org

Владислав Волошин був одним із найкращих українських воїнів. Його самогубство — це не депресія, а усвідомлений вибір. Про це написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"Без всяких знижок - людина честі, прямий і непохитний. Обачливо сміливий, рішучий і націлений на перемогу в повітрі. А на землі - безкопромісний, з екстраординарною волею, інтелектуальна людина з гострим критичним мисленням. Він не дозволяв собі розкисати, ніяких депресій не було і в помині, і поводився завжди, як зразковий офіцер. Завжди здавався мені твердим, як алмаз. Але і у алмазу є своя межа міцності. Це не була депресія - це був усвідомлений вибір", - написав Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучили ймовірну причину самогубства легендарного льотчика

Владислав Волошин, який виконував обов'язки директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт", хотів добудувати аеропорт і піти на курси льотчиків цивільної авіації.

"Востаннє ми побачилися в Києві в грудні 2017-го, а говорили зовсім недавно. Він хотів літати, придумав план, що закінчить аеропорт, і піде на курси льотчиків цивільної авіації. Збирав свою команду з таких же чесних і принципових військових. Про жодних ворогів або про нерозв'язні проблеми я від нього не чув, ми розмовляли в кінці лютого. Хоча він дуже хотів літати, йому потрібна була не просто робота - а робота в небі, він часто говорив про це", - додав Бутусов.

У Волошина залишилися дружина, донька та син.

У Миколаєві 18 березня в власній квартирі наклав на себе руки льотчик-герой АТО 29-річний Владислав Волошин. Колишній пілот штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Неодноразово завдавав результативні удари по російським агресорам в Україні, всього зробив 33 бойових вильотів. Ім'я українського льотчика стало відомим далеко за межами України після того, як 2014-го в низці російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що саме він на штурмовику Су-25 збив малайзійський боїнг на Донбасі. Пізніше цю інформацію спростували.

Зараз ви читаєте новину «"Ніяких депресій не було і в помині" - журналіст про самогубство льотчика-героя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі