понеділок, 20 червня 2011 11:55

Незважаючи на холеру, донецька влада відкриває курортний сезон

Незважаючи на холеру, донецька влада відкриває курортний сезон

У Донецькій області станом на понеділок продовжують лікування троє хворих холерою: дві людини в Маріуполі і одна мешканка села Калініно - у Волновахській центральній районній лікарні.

В інформації зазначається, що станом на понеділок в Маріуполі зареєстровано ще один випадок вібріоносітельства у контактної з хворим батьком. Ці люди проживають в Жовтневому районі Маріуполя, не працюють (інваліди дитинства).

Таким чином, всього в Маріуполі зареєстровано 17 випадків захворювання на холеру і 9 випадків вібріоносійства у клінічно здорових людей.

15 хворих і 6 вібріоносіїв у зв'язку з одужанням виписані з лікарні. Станом на понеділок у лікарні Маріуполя продовжують лікування 2 хворих і 3 вібріоносія.

Крім того, хвора на холеру мешканка с.Калініно готується до виписки з госпіталю холерного Волновахської ЦРЛ.

У суботу міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко повідомив, що залишаються в лікарнях на лікуванні двоє хворих холерою - мешканка Волновахи і Маріуполя, а також двоє носіїв, у яких холерний вібріон був виявлений в ході обстеження осередку захворювання.

Міністр також спрогнозував, що у двох районах Донецької області, де раніше була виявлена холера, крім Маріуполя, найближчим часом буде відкрито курортний сезон. У нас з'явилася надія, що ми в найближчі дні відкриємо курортний сезон у двох районах, де було закрито - У Донецькій області Первомайський та Новоазовський райони", - сказав він.

У той же час Аніщенко відзначив, що курортний сезон в Маріуполі буде поки закритий.

"Маріуполь поки буде закритий, бо там тип холери, який ми виявили, був завезений, не наш, і ми продовжуємо роботи з пошуку джерела", - пояснив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Незважаючи на холеру, донецька влада відкриває курортний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі