середа, 18 листопада 2020 18:18

Невідомі напали на рейсовий автобус

Невідомі напали на рейсовий автобус
У Чернігові невідомі напали на автобус із пасажирами. Це 3-й напад на автобуси компанії за останні 3 місяці. Фото: надане Оленою Ковтюх

18 листопада о 4:30 на вул. Ремісничій в Чернігові невідомі напали на автобус сполученням Чернігів-Київ. У салоні, окрім водія, були 3 пасажири. Їх забрав інший автобус.

Транспортний засіб належить компанії Autolux. Це 3-й випадок за останні 1,5 місяці, розповіла Gazeta.ua керівник департаменту комунікації компанії Олена Ковтюх.

"Неподалік місця планової зупинки водій почув удар, а потім дзвін розбитого скла. Воно розлетілося біля одного з пасажирів. Від'їхавши на безпечну відстань, водій зупинив автобус, повідомив інформацію диспетчеру та викликав поліцію. Характер ушкоджень може свідчити про обстріл з пневматичної зброї", - розповіла Олена Ковтюх.

Перший напад стався вночі 2 жовтня. Тоді на вул. Громадській на дорогу вибігли люди в масках та жбурляли в автобус важкі предмети. Побили лобове скло та бокові рами. Увечері 10 листопада невідомі розбили лобове скло автобуса дорогою від автостанції "Голлівуд" до автопарку.

"Ще раніше якісь люди погрожували в пункті продажу квитків. Мовляв, ми прийшли на ринок, де вже 15 років працюють інші. Підозрюємо, що це можуть бути конкуренти. Але доказів не маємо", - додала Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл автобуса під Харковом: розповіли нові подробиці

Перевізник щоразу звертався до поліції.

"Насамперед, під удар потрапляють люди. Водії наші в шоковому стані. Тепер і пасажири постраждали", - говорить керівник регіонального структурного підрозділу компанії Юрій Пархоменко.

У поліції підтвердили факти нападів. Справу розслідують як хуліганство.

"Усі 3 випадки об'єднані в 1 провадження. Попередньо, зброя під час нападів не застосовувалася, зокрема й в останньому випадку. Проте остаточно це встановлять експерти. Причетних до нападів встановлюють", - розповів Сергій Гузь із відділу комунікації обласної поліції.

Нападникам загрожує до 7 років за ґратами.

На Київщині затримали підозрюваних в організації перестрілки в Броварах. Це сталося біля зупинки громадського транспорту, де були люди. Кулі пробивали вікна багатоповерхівок. Стрілянину влаштували 2 перевізники. Ділили між собою міжміські маршрути. Кожен із них найняв групу чоловіків для відстоювання власних інтересів. Усього зібралася понад сотня людей.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі напали на рейсовий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі