субота, 28 серпня 2021 18:10

Немає губи й відірвані вуха: медики рятують закатованого 6-річного хлопчика

Немає губи й відірвані вуха: медики рятують закатованого 6-річного хлопчика
У Черкасах рятують закатованого хлопчика. Фото: 18000.com.ua

У Черкасах в обласній дитячій лікарні рятують закатованого 6-річного хлопчика, з якого ймовірно кілька днів знущались люди.

Дитина пережила справжнє пекло. На його тілі виявили ознаки тортур. Про це у Facebook повідомив депутат Черкаської обласної ради, екснардеп Олег Петренко.

"В обласній дитячій лікарні після нелюдських тортур і травм медики намагаються врятувати життя хлопчика 2014 року народження. Шансів мало. У нього – страшна гематома головного мозку. Судячи з пролежнів, кілька днів він був без свідомості. Відірвані губи і погризені тваринами вуха, сліди від гасіння цигарок на тілі", - написав депутат.

Чоловік зауважив, що хлопчика знайшли на подвір'ї, де проживають літні люди, поблизу Дитячого парку. Сторож парку ще 24 серпня чув дитячі крики. Ймовірно тоді і знущались із хлопчика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині мати гасила об дитину недопалки та штрикала її ножем

"24 серпня, у розпал фестивалів і святкувань, сторож Дитячого парку чув дитячий крик. Лише через кілька днів бабця, на подвір'ї якої і отримала дитина травми, викликала "швидку". Бабця з дідом – проблемні для всього кварталу вже багато років. Ще за часів, коли я був народним депутатом, допомагав вирішити питання з вилучення у них близько 15 величезних алабаїв, які тероризували сусідів. Але ті опісля знову знову завели велику кількість собак, але вже меншого розміру. І от – нова трагедія", - написав Петренко.

За життя дитини борються медики. Стан хлопчика вкрай важкий, розповів директор Черкаської дитячої обласної лікарні Микола Кондрацький.

"У хлопчика відірвані вуха, немає нижньої губи, частини статевого органу. Потрібна операція, але не можемо її робити, тому що такий стан не дозволяє. Навіть транспортувати не можна. Усе розбалансовано: калій, натрій, білка – нуль. Батьки до дитини не приходили", - сказав Микола Кондрацький, передає "18000"

За справу взялася поліція. Там кажуть, що при огляді дитини експерти виявили забійну рану голови, ймовірно – від падіння. Крім того, виявили подряпини на кінцівках рук і ніг.

"За словами бабусі хлопчика, яка тимчасово ним опікувалася, дитина отримала травми, впавши з купи цегли у дворі. До медиків жінка не зверталася й самостійно надавала домедичну допомогу онукові. За кілька днів після події жінка побачила онука в ліжку без свідомості. Пенсіонерка одразу викликала бригаду швидкої медичної допомоги. Хлопчика доставили до реанімаційного відділення, де зараз він перебуває", – розповіли в поліції.

У селі Мильники Ніжинського району на Чернігівщині 35-річний Назар Красуля кілька місяців катував дітей знайомої Галини Єсипенко — 2-річну Вероніку та Діану, 5 років. Молодша померла від набряку головного мозку. Жінка, яка понятою була, мало не зомліла, коли оглядали тіло Вероніки. У дитини порваний рот, обпалені статеві органи. З них виймали бички від цигарок. Руки покручені. Видно, були переламані й зросталися без гіпсу. Травма спини, через яку не могла ходити. Сестру Вероніки забрали до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Немає губи й відірвані вуха: медики рятують закатованого 6-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі