субота, 07 серпня 2021 10:49

Негода пронеслася Україною - знесла дахи, поламала дерева та затопила будинки
5

В Україні станом на ранок 7 серпня внаслідок ускладнення погодних умов - дощ, гроза, пориви вітру - через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 339 населених пунктів у 8 областях.

У тому числі, у Полтавській – 78, Черкаській – 59, Чернігівській – 55, Одеській – 47, Сумській – 40, Хмельницькій – 28, Кіровоградській – 24 та Миколаївській – вісім.

До відновлення електропостачання залучили бригади обленерго, повідомили в пресцентрі ДСНС України.

На території окремих областей внаслідок ускладнення погодних умов частково пошкоджені покрівлі 20 будівель, частково підтоплені шість житлових будинків, 34 дворогосподарства. Негода повалила 163 дерева. На щастя, цього разу обійшлося без жертв та постраждалих.

Рятувальники ліквідували наслідки негоди
Фото: dsns.gov.ua
Рятувальники ліквідували наслідки негоди
Рятувальники ліквідували наслідки негоди
Рятувальники ліквідували наслідки негоди
Рятувальники ліквідували наслідки негоди

Силами рятувальних загонів ДСНС в рамках ліквідації наслідків стихії відкачано 2 486 куб. м води, а повалені дерева розпиляні та прибрані. Працювали 204 рятувальника із залученням 61 одиниці техніки, у тому числі восьми мотопомп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підтоплені будинки й повалені дерева: негода наробила лиха у восьми областях

У Кропивницькому частково пошкоджено покрівлі двох багатоквартирних житлових будинків, 12 приватних житлових будинків та адміністративної двоповерхової будівлі регіональної торгово-промислової палати. На території міста Кропивницький, а також у Кропивницькому, Новоукраїнському і Олександрійському районах розпиляли та прибрали 85 повалених дерев. Жертв та постраждалих немає. Роботи завершено. Від ДСНС залучалося 100 осіб та 25 одиниць техніки.

В Одеській області на території Роздільнянського та Подільського районів рятувальники з 10 підтовлених домогосподарств відкачали 1 886 куб. м води. Від ДСНС залучали 20 осіб та 10 одиниць техніки, в тому числі 5 мотопомп. У селі Благодатне Білгород-Дністровського району з частково підтоплених шести житлових будинків та 24 домогосподарств відкачали 600 куб. м води. Роботи тривають. Залучили 24 особи та 6 одиниць техніки, з них від ДСНС 9 осіб та 5 одиниць техніки.

У Черкаській області на території Золотоніського району у селах Степове, Жовнине Москаленки негода частково пошкодила покрівлі двох шкіл, двох будинків культури та одного дитячого садка. На території Черкаського і Золотоніського районів рятувальникам довелося розпитяти та прибрати 62 повалених дерева. Жертв та постраждалих немає. Роботи завершені. Від ДСНС залучали 20 осіб та 6 одиниць техніки.

Автор: dsns.gov.ua
  Рятувальники ліквідували наслідки негоди
Рятувальники ліквідували наслідки негоди

У Полтавській області на території міста Полтава, а також Кременчуцького і Лубенського районів розпиляли та прибрали 16 повалених дерев. Жертв та постраждалих немає. Роботи завершено. Від ДСНС залучалося 55 осіб та 15 одиниць техніки.

Кам'янець-Подільський накрила негода. Потужний буревій повалив дерева та електроопори, знеструмив вулиці та пошкодив дахи.

На Вокзальній, Хмельницькій вул., по провул. Новий позривало дахи. Крім цього, жителі мають проблеми з газопостачанням, повідомляє пресслужба Кам'янець-Подільської міської ради.

Негода пошкодила стародавню фортецю і зірвала накриття Ласької вежі.

Зараз ви читаєте новину «Негода пронеслася Україною - знесла дахи, поламала дерева та затопила будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі