неділя, 02 квітня 2023 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"Невеличка хата, ні кружки, ні ложки" – "Паша Мерседес" про місце відбування арешту

Колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Петро Лебідь) заявив, що в будинку у селі Вороньків Київської області, де він має перебувати за рішенням суду, "практично нема на чому спати".

Також нібито "немає тепла, світла, немає ні кружки, ні ложки". Відповідні відео опублікувало "Радіо Свобода".

"Там, де мені перебувати, я ніяк не зможу постійно спілкуватися... Там немає зв'язку, і прийдеться слідчому або приїжджати мене перевіряти, або я не знаю яким чином... Там взагалі практично немає на чому спати, немає тепла, світла, немає ні кружки, ні ложки. Нічого, я це все перетерплю", – сказав митрополит у суді журналістам 1 квітня.

"Невеличка хата. Я її продавав, але ніхто не купив, тому я звідти все роздав: ліжка, стіральні машинки, холодильник... Я не любив це місце... Я вам кажу, бог свідок (хреститься. – Gazeta.ua), я там був останній раз 2009 року", – додав Павло.

Напередодні Служба безпеки України повідомила про проведення обшуків "за місцями проживання та тимчасового перебування" Павла. Відомство опублікувало відповідні фото, але не вказало, що саме на них – місце проживання чи місце тимчасового перебування. Як відомо, у митрополита є також житло на території лаври.

За даними джерел LIGA.net, на фото СБУ саме той будинок у селі Вороньків. Там, згідно з ухвалою, має перебувати підозрюваний протягом двох місяців.

2015 року активісти Автомайдану зняли з дрона маєток митрополита Павла у селі Вороньків. Візуально це саме той будинок, який зафіксований на фото СБУ.

Автор: скриншот
  Імовірно, саме цей будинок у селі Вороньків Київської області має на увазі митрополит, кажучи про "невелику хату"
Імовірно, саме цей будинок у селі Вороньків Київської області має на увазі митрополит, кажучи про "невелику хату"

Крім того, у суді підозрюваний спочатку заявляв, що не може носити електронний браслет, посилаючись на стан здоров'я.

"От бачите, які в мене вени? Я не можу. Ну, беріть, переписуйте, вішайте, но я ж не можу...", – казав митрополит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києво-Печерській лаврі штовханина та сутички: московська церква не хоче виселятись

Після цього до поліцейських, які мали надягнути браслет, підійшов адвокат Павла, який сказав: "Вам людина повідомила, що він не відмовляється виконувати ухвалу. Він повідомив, що не може виконати цю ухвалу по стану здоров'я. Він не відмовляється".

Поліцейський запропонував викликати лікаря, який би надав довідку на підтвердження слів підозрюваного. Адвокат сказав, що вже надто пізно, і зрештою Павло дав правоохоронцям надягнути браслет на ногу.

1 квітня СБУ вручила підозру Павлу у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні збройної агресії Росії. Він заявив, що не боїться.

Того ж дня Шевченківський райсуд Києва відправив митрополита під цілодобовий домашній арешт на два місяці із зобов'язанням носити електронний браслет.

Зараз ви читаєте новину «"Невеличка хата, ні кружки, ні ложки" – "Паша Мерседес" про місце відбування арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі