середа, 13 лютого 2019 12:44

Не поховали - тіло жінки посеред похорону забрали на експертизу

Не поховали - тіло жінки посеред похорону забрали на експертизу
У Мачухах тіло забрали на експертизу просто з похорон. Фото: Олег Хардін

Тільки-но священик відспівав 77-річну Лідію Левашову, її тіло з похорону забрали на судово-медичну експертизу правоохоронці. Подія сталася в селі Мачухи Полтавського району.

Вона померла 11 лютого. За два тижні до того подруга виявила її в синцях в неопалюваному приміщенні літньої кухні. Сусіди підозрювали, що пенсіонерку б'ють рідні. Звернулися по допомогу до керівниці соцвідділу та місцевого депутата. Викликали "швидку допомогу" та поліцію.

Тоді Лідію Іванівну оглянули медики, призначили лікування вдома. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за залишення в небезпеці. На думку лікарів, такі травми баба могла отримати сама при падінні. Адже родичі заявляли, що жінку часто підводила пам'ять, була слабка, погано орієнтувалася. В рамках розслідування її мали оглянути судмедексперти. Рідні не стали чекати. Донька померлої Лариса Півень розповіла, що їх не попереджали про заборону на поховання.

"Мене вчора переколотило. Уявіть, похорон, батюшка вже відспівав. Збиралися везти на кладовище. Але приїхала поліція, забирали тіло, бо поступила жалоба. Слідчі потім сказали, що від соцпрацівників. Що до чого — сама не знаю. Забрали на розтин тіло. Як буде висновок, віддадуть", — розповіла Лариса Півень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мертвий чоловік понад рік пролежав у квартирі

Правоохоронці викликали свідка у справі, депутата Мачухівської ОТГ Олега Хардіна.

Речник ГУ НП в Полтавській області Юрій Сулаєв зазначив, що нічого надзвичайного не сталося. Судово-медична експертиза має бути обов'язково проведена в межах кримінального провадження. Дозволу на поховання родичам не давали. Якби встигли поховати, судмедекспертизу все одно б провели. Довелося б робити ексгумацію.

"Поспішили хоронити, є процедура. Мають дослідити причини смерті цієї жінки. Першою на місце прибула місцева сімейна лікарка, яка написала, що це природна смерть. Причина — ішемічна хвороба серця. Можливо, медик не знала, що є кримінальне провадження. Тепер судмедексперт зробить свій висновок", — пояснив Сулаєв.

Дата похорону поки невідома. Журналісти Gazeta.ua стежать за розвитком подій.

У Житомирі поліцейські врятували жінку, яка хотіла стрибнути з мосту. Мати 4-х дітей прийшла у відділок, щоб написати заяву, а натомість залишила там передсмерту записку та зникла,

Зараз ви читаєте новину «Не поховали - тіло жінки посеред похорону забрали на експертизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають