пʼятниця, 11 березня 2022 13:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали кількість загиблих внаслідок війни українських дітей

Назвали кількість загиблих внаслідок війни українських дітей
З початку вторгнення в Україні загинули 78 дітей. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

В Україні загинули 78 дітей з початку вторгнення Росії. Понад 100 отримали поранення.

Це дані станом на 10 годину 11 березня. Їх повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Встановити точну кількість убитих та поранених жителів Маріуполя, Волновахи та Ірпіня наразі неможливо, заявила вона.

"10 березня у Броварську лікарню зі Скибина Київської області звернувся батько з 15-річним сином, які у власному авто потрапили під обстріл російських бойовиків. У них осколкові поранення. У Ніжині Чернігівської області через обстріл "Ураганами" пошкоджено 17 загальноосвітню школу, дитячий заклад освіти № 25 та амбулаторію сімейної медицини №6", – повідомила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Символіка Червоного хреста не рятує від обстрілів" - Павло Розенко

Дії російських окупаційних військ є прямим порушенням Гаазької і Женевської конвенцій. Агресор порушує основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров'я.

"Закликаю міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації сприяти припиненню військового нападу Російської Федерації. Наполягаю, країни НАТО – закрийте небо!", – наголосила вона.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість загиблих внаслідок війни українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі