понеділок, 23 жовтня 2023 16:30

НАЗК перевірило життя воєнкомів. Знайшли незаконне збагачення на 255 млн грн

НАЗК перевірило життя воєнкомів. Знайшли незаконне збагачення на 255 млн грн
НАЗК провело моніторинг способу життя керівного складу працівників ТЦК. Фото: nazk.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції за пів року виявило у керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки необґрунтовані активи або ознаки незаконного збагачення на понад 255 млн грн.

Про це НАЗК повідомило у понеділок.

Агентство називає колишнього військкома Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова, якого підозрюють у незаконному збагаченні на понад 188 млн грн та умисному ухиленні від несення служби.

А у його заступника Дениса Галушка виявили ознаки незаконного збагачення на понад 14 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойського залишили під арештом. Підтримати олігарха прийшли ведучі "1+1" і Ткаченко

У жовтні ознаки незаконного збагачення виявили у начальника Малиновського районного ТЦК Одеси Вячеслава Кушнерова. Йдеться про майже 47 млн грн.

Близько 8,5 млн грн виявили у керівника Дніпропетровського обласного ТЦК Анатолія Пікала.

А різниця між вартістю набутого майна і законними доходами заступника начальника Полтавського обласного ТЦК перевищила 1,8 млн грн.

Моніторинг способу життя військкома Самбірського районного ТЦК Львівської області виявив необґрунтованих активів на понад 4,4 млн грн.

У НАЗК повідомили, що одна з найпоширеніших корупційних практик, яка створює умови для незаконного збагачення воєнкомів, є отримання хабарів від ухилянтів за визнання їх непридатними до служби рішенням військово-лікарської комісії.

"Мінімізація корупційних ризиків можлива за допомогою цифровізації усіх відповідних процесів, внесення до Єдиного реєстру військовозобов'язаних повної та достовірної інформації, а також обміну інформацією між усіма реєстрами", - сказали в агентстві.

25 липня Печерський районний суд міста Києва арештував Борисова на два місяці з можливістю внесення 150 млн грн застави. Днем раніше Державне бюро розслідувань затримало експосадовця.

ЗМІ повідомили, що у родини Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад €3 млн, у його дружини – офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок.

Суд арештував майно, гроші та банківські рахунки Борисова.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК перевірило життя воєнкомів. Знайшли незаконне збагачення на 255 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі