понеділок, 26 грудня 2022 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо росіянам мінні поля в Україні ‒ британська розвідка пояснила

Навіщо росіянам мінні поля в Україні ‒ британська розвідка пояснила
Російські війська споруджують оборонні позиції в Україні. Фото: 4studio.com.ua

Із жовтня російські війська зосередилися на будівництві оборонних позицій на багатьох ділянках лінії фронту в Україні.

Вони, зокрема, встановлюють додаткові поля протитанкових і протипіхотних мін. А це майже напевно виходить за рамки російських доктринальних вказівок. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ пояснили, чому росіяни використовують тактику випаленої землі

У британській розвідці наголошують, що мінні поля становлять ефективну перешкоду для навчених військ, лише якщо вони закриті спостереженням і вогнем.

"Головною проблемою для російських військ, ймовірно, буде нестача засобів спостереження та навченого персоналу для ефективного спостереження за великими площами нових мінних полів", ‒ йдеться у повідомленні.

Із жовтня Росія збільшила свої сили в Україні десятками тисяч мобілізованих резервістів. Таким чином було дещо пом'якшено дефіцит особового складу. Але нестача боєприпасів, швидше за все, залишається ключовим обмежувальним фактором російських наступальних операцій. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Росія хоче збільшити чисельність своєї армії на 30% ‒ до 1,5 млн осіб. Такий план президенту Володимиру Путіну представили 21 грудня. Коли буде досягнуто такого рівня, поки що невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо росіянам мінні поля в Україні ‒ британська розвідка пояснила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі