середа, 12 березня 2014 12:57

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

НАТО визнало "зелених чоловічків" у Криму російською армією

НАТО визнало "зелених чоловічків" у Криму російською армією

Головнокомандувач об'єднаними силами Північноатлантичного альянсу генерал Філіп Брідлав вважає, що озброєні люди на території України, зокрема, на Кримському півострові, є солдатами Збройних сил Росії.

Про це генерал написав у своєму блозі на офіційному порталі НАТО.

Він, зокрема, зазначає, що верховне головнокомандування НАТО уважно стежить за розвиток ситуації на Україні і особливо пильну увагу приділяє ідентифікації озброєних людей, які не мають розпізнавальних знаків відмінності. "ЗМІ повідомляють, що солдати з важкою зброєю оточили військові бази в Криму й захопили 11 прикордонних постів в регіоні", - пише Брідлав.

Багато російських та зарубіжних експертів ідентифікують добре озброєних "ввічливих людей" як російських військових, і головком НАТО дотримується аналогічної думки. Про це, пише генерал, свідчать як численні докази, наявні у відкритому доступі, такі як фотографії в ЗМІ, так і дані, отримані професійними військовими аналітиками організації.

"Ми віримо, що це російські Збройні сили, які діють у відповідності з явними наказами послаблювати українські сили в Криму", — заявив генерал.

Серед наведених у блозі Брідлава доказів кілька фотографій, на яких він звертає увагу на російські номери на військових автомобілях, обладнання та озброєння солдатів, яке, на його думку, "безумовно нетипове для місцевих військових, або сил самооборони".

Зараз ви читаєте новину «НАТО визнало "зелених чоловічків" у Криму російською армією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі