понеділок, 26 червня 2023 22:44

Наступ ЗСУ: де і наскільки просунилися українські військові

Наступ ЗСУ: де і наскільки просунилися українські військові
ЗСУ просуваються на Мелітопольському і Запорізькому напрямку. Фото: eastnews

Українські військові просунулися на півтора кілометра на Мелітопольському напрямку і вже закріплюються на здобутих рубежах.

Просування ЗСУ вперед триває. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нашим військам зараз дуже важко – Маляр

"У результаті системного тиску Сили оборони Таврійського напрямку мають успіх і просунулися на півтора кілометра вглиб окупованих противником територій на Мелітопольському напрямку. Сили оборони закріплюються на здобутих рубежах", – розповів він.

Протягом минулої доби загарбники 18 разів атакували наші позиції та здійснили 450 артилерійських обстрілів. На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару, здійснив артилерійські обстріли навколишніх населених пунктів.

"Практично всі штурми російських окупаційних військ на Таврійському напрямку минулої доби були зосереджені в районі Мар'їнки. Тут ворог здійснив 14 штурмів, успіху не мав. Також завдав авіаційного удару в районі Красногорівки, з артилерії обстріляв довколишні населені пункти Гостре і Георгіївка", – повідомив Шершень.

Окупанти також безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Новодар'ївки, що на Запорізькому напрямку. Втрати ворога становлять 146 загиблих, 229пораненими, також є четверо полонених. Знищено 15 одиниць озброєння та військової техніки.

Інформація про звільнення Рівнополя була затримана з тактичних міркувань, пояснив Шершень.

Загалом, у результаті злагоджених дій та чіткого виконання плану ударні підрозділи Сил оборони Таврійського напрямку взяли під контроль цей населений пункт Великоновосілківської громади на межі Донецької та Запорізької областей - саме там, де українські військові проводять контрнаступальні дії на Бердянському напрямку.

"Тут не було жодного цивільного, оскільки, за великим рахунком, населений пункт зруйновано майже вщент. Велика проблема в тому, що з усіх боків він був оточений мінними полями дуже складного характеру. Наші інженерні війська пробили коридори і, власне, в такий спосіб ми зуміли деокупувати село, зараз там проводяться стабілізаційні заходи", – зазначив Шершень.

Сили оборони звільнили від російських окупантів село Рівнопіль на Донеччині.

ЗСУ зачистили російський плацдарм на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас, повідомив генерал Олександр Сирський.

За 488 днів українські воїни знищили 225 580 окупантів, 7820 броньованих машин ворога, 4031 танків, 308 гелікоптерів і 314 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Наступ ЗСУ: де і наскільки просунилися українські військові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі