пʼятниця, 20 червня 2014 16:07

Спецтема: Війна на Донбасі

Наливайченко розповів, хто реально керує АТО

Наливайченко розповів, хто реально керує АТО
Василь Крутов

Ходом проведення антитерористичної операції на Донбасі нині реально керує не перший заступник голови СБУ Василь Крутов, як це передбачено законодавством, а таємничий військовий генерал.

Таку заяву зробив керівник СБУ Валентин Наливайченко, пише сайт ТСН з посиланням на газету "День".

"Безпосередньо АТО керує військовий генерал, досвідчена людина. Не будемо називати прізвище. Генерал Крутов очолює Антитерористичний центр — це міжвідомчий координаційний орган, який включає Міноборони, МВС, цивільну інфраструктуру, органи місцевої влади, службу з надзвичайних ситуацій та інші суб'єкти по боротьбі з тероризмом", - наголосив Наливайченко.

Голова СБУ виправдовується, що чимало нарікань з приводу відсутності координації між силовими структурами в рамках АТО виникли, бо "починали з повної руїни".

"Координація є основним чинником будь-якої спецоперації. Проблеми були з самого початку: і з координацією, і зі зброєю, і зі зв'язком. Ми починали з повної руїни. Сьогодні Головнокомандувач ЗСУ і РНБО вибудували не просто координацію, а жорстке управління АТО. На території, захопленій тероризмом та бандитизмом, має бути відновлено мир та стабільність. Повинна запрацювати цивільна адміністрація, яка візьме під контроль управління та інфраструктуру регіону. Саме проти мирного плану діють диверсанти й терористи: підривають електромережі, об'єкти водопостачання, викрадають дітей, грабують та залякують мирне населення", - наголосив Наливайченко.

Посадовець також пояснив, чому на Сході не запроваджують воєнний стан. "Треба розуміти і захистити людей, які живуть на території Луганської та Донецької областей. Російський інформаційний вплив та пропаганда, проплачені незаконні озброєні формування, провокації, мародерства — війна, яка сьогодні ведеться саме проти них. Але люди хочуть жити в мирі, мати робочі місця, зарплату, освіту для своїх дітей. І саме заради цього ми маємо реалізувати мирний план президента України", - сказав голова СБУ.

Наливайченко констатує, що терористичні угрупування діють не лише на Донбасі, а й в інших регіонах України. "Локалізувати й зупинити загрозу ми можемо після ліквідації терористичних загроз у Луганській та Донецькій областях і зупинення постачання зброї, наркотиків, грошей і найманців через наш кордон. Справді, терористи, які заїхали в Україну, залучають до злочинної діяльності колишніх українських правоохоронців та криміналітет з інших регіонів. Останні затримання СБУ провела в Одесі, Києві, Харкові. Ми затримали диверсійні й терористичні групи, які планували вчинення диверсій та провокацій. Ми робимо все, щоб захистити країну", - наголосив Наливайченко.

Нагадаємо, учора президент Петро Порошенко представив еліті Донеччини та Луганщини свій мирний план вирішення збройного конфлікту на Сході.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко розповів, хто реально керує АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі