субота, 29 жовтня 2022 19:55

Нафтогаз назвав причину припинення постачання газу на Трипільську ТЕС

Нафтогаз назвав причину припинення постачання газу на Трипільську ТЕС
Трипільська ТЕС буде відключена від газопостачання з 7:00 30 жовтня. Фото: Главком

НАК Нафтогаз Україна припиняє газопостачання Трипільську ТЕС ПАТ Центренерго через невиконання зобов'язань щодо повної та своєчасної оплати отриманого енергоресурсу.

Загальний розмір заборгованості за спожитий газ становить 2,757 млрд грн. Про це повідомила пресслужба НАК Нафтогаз України у коментарі "Економічній правді".

"Станом на сьогодні Трипільську ТЕС ПАТ Центренерго включено в Реєстр споживачів постачальника "останньої надії". При цьому загальний розмір заборгованості ПАТ Центренерго за спожитий газ перед ТОВ ГК Нафтогаз України становить 2,757 млрд грн", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітренко назвав цю зиму "найгіршою в історії" України і пояснив, чому

У компанії додали, що на підставі укладених з ПАТ Центренерго двосторонніх договорів купівлі-продажу електричної енергії було здійснено попередні оплати за електричну енергію за березень 2022 року, четвертий квартал 2022 року та перший квартал 2023 року.

При цьому ПАТ Центренерго не виконало свої договірні зобов'язання та відмовилося від постачання електроенергії на суму 1,8 млрд грн.

Трипільська ТЕС, станом на сьогодні, відсутня в переліку споживачів електричної енергії та природного газу, які не належать до категорії побутових споживачів і виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності України.

Також повідомили, що основним паливом Трипільської ТЕС для здійснення своєї діяльності є вугілля, а резервними – мазут та газ.

Київоблгаз припинить постачання газу на Трипільську теплоелектростанцію, яка є однією з найбільших в столичному регіоні.

Таке доручення Київоблгазу дав Нафтогаз. Про це повідомив голова тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради щодо кризових явищ на енергоринку Олексій Кучеренко у Facebook.

Процедура відключення розпочнеться у неділю, 30 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз назвав причину припинення постачання газу на Трипільську ТЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі