вівторок, 31 жовтня 2023 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запорізькому напрямку росіяни розстрілюють своїх військових - Федоров

На Запорізькому напрямку росіяни розстрілюють своїх військових - Федоров
Росіяни розстрілюють своїх військових на Запорізькому напрямку. Фото: vechirniy.kyiv.ua

На Запорізькому напрямку російські загарбники можуть розстрілювати українських полонених.

Окупанти знищують і своїх бійців, які не мають мотивації воювати. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

Він прокоментував поширену в мережі інформацію про розстріл росіянами полонених бійців Національної гвардії України. За словами Федорова, йому про це відомо з відкритих джерел.

Він також зазначив, що загарбники нині використовують усі можливі методи, щоб стримати ЗСУ на Запорізькому напрямку. Росіяни бояться, що українські захисники звільнять Токмак, Мелітополь та інші міста на цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові відбили ворожі атаки на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу

"Ми розуміємо, що ворог перебуває в надагресивному стані. Так, це могло відбуватися - розстріл наших військовополонених. Водночас окупанти не витримують того натиску, який чинять ЗСУ", - сказав Федоров.

Міський голова Мелітополя також розповів, що, за словами місцевих, в окупованій частині Запорізької області часто бачать розстріляних російських військових. За словами Федорова, російське командування проводить інтенсивну чистку всередині свого війська на Запорізькому напрямку, оскільки має проблеми з мотивацією бійців.

"Не всі російські військові хочуть продовжувати воювати проти ЗСУ - багато з них бажає скласти зброю. Тому ми постійно отримуємо повідомлення від місцевих, що посадка біля лінії фронту заповнена розстріляними російськими військовими, яких навіть ніхто не забирає. У них розпочалася і продовжується самоліквідація. Це додає оптимізму", - зазначив Федоров.

Російські окупанти на Токмацькому напрямку розстріляли українських полонених. Про це у понеділок повідомив блогер Сергій Стерненко, він також опублікував фото. Росіяни взяли українських військових у полон, потім зв'язали їм руки і вбили

Загальні бойові втрати Росії на ранок 31 жовтня становлять понад 300 810 окупантів. За минулу добу українські військові ліквідували ще понад 870 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. За добу знищено також 21 російських танк, 29 бойових броньованих машин та 25 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «На Запорізькому напрямку росіяни розстрілюють своїх військових - Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі