понеділок, 24 липня 2023 22:19

На Тернопільщині суд покарав чоловіка, який відмовився від мобілізації

На Тернопільщині суд покарав чоловіка, який відмовився від мобілізації
В Україні триває мобілізація. Фото: Getty Images

На Тернопільщині судили чоловіка, який відмовився мобілізуватися до лав ЗСУ.

Гусятинський районний суд призначив йому три роки та один місяць позбавлення волі. Про це йдеться у матеріалах справи, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і як в Україні вручають повістки: роз'яснення ТЦК

Чоловік отримав повістку в лютому 2023 року та пройшов медичну комісію. Його військова служба повинна була розпочатися у березні 2023 року, однак він не приїхав. Свою відмову служити пояснив поганим здоров'ям.

У суді йому все ж призначили покарання, згідно з чинним законодавством. Проте суд звільнив хлопця від покарання на певних умовах. Протягом року він не має чинити нових злочинів, зобов'язаний з'являтися до правоохоронних органів, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, а також не виїжджати за кордон без дозволу.

За даними Єдиного держреєстру, чоловікові нададуть умовне звільнення у разі дотримання всіх вимог. Під час судового засідання ухилянт розкаявся.

Згідно з чинним законодавством, стаття про ухилення від призову передбачає позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років.

В Україні триває мобілізація. Видають повістки навіть в громадських місцях. І хоч її отримання не означає негайного відправлення в зону бойових дій, існують чіткі терміни, коли військовозобов'язаному треба з'явитися у військкомат. За неявку загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

На фронті є підрозділи, які потребують ротації. Тому в Україні є потреба в мобілізаційному ресурсі. Водночас нині видно падіння ентузіазму у людей призовного віку.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині суд покарав чоловіка, який відмовився від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі