неділя, 02 червня 2013 11:17

На Тайвані стався сильний землетрус. Одна людина загинула

На Тайвані стався сильний землетрус. Одна людина загинула
Фото: kpravda.com

На Тайвані в неділю, 2 червня, стався землетрус магнітудою 6,5. Як повідомляє з посиланням на місцеві ЗМІ агентство Reuters, на острові є руйнування. Agence France-Presse наводить дані місцевої влади, згідно з якими через землетрус загинула одна людина.

Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 38 кілометрах на південний схід від Тайчжуна, третього за величиною міста на Тайвані, осередок землетрусу знаходився на глибині 14,5 кілометра. Відомо, що в центральній частині острова через землетрус стався вибух газу, але подробиці цієї події невідомі. Поштовхи відчувалися і в тайванській столиці, Тайбеї. Летальний випадок зафіксовано в національному парку Алішань: скелелаза вбило падаючими з гори кам'яними брилами.

Тайвань розташовується поблизу тихоокеанського "вогняного кільця" - самої активної сейсмічної зони, де зосереджена більшість діючих вулканів планети і відбувається безліч землетрусів. У "вогняному кільці" знаходяться і Філіппінські острови, де ввечері 1 червня також стався землетрус. Його магнітуда, як повідомило агентство Associated Press, склала 5,7, постраждали як мінімум дев'ять осіб, є руйнування.

Зараз ви читаєте новину «На Тайвані стався сильний землетрус. Одна людина загинула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі