субота, 29 жовтня 2022 21:05

На святкуванні Гелловіна в Сеулі загинули десятки людей, 150 постраждалих

На святкуванні Гелловіна в Сеулі загинули десятки людей, 150 постраждалих
Щонайменше 59 людей загинули і 150 постраждали в тисняві під час святкування Гелловіна в столиці Південної Кореї Сеулі. Фото: Getty Images

Щонайменше 59 людей загинули і 150 постраждали в тисняві під час святкування Гелловіна в столиці Південної Кореї Сеулі.

Імовірно, люди були задавлені на смерть після того, як великий натовп почав проштовхуватися вперед у вузькому провулку біля готелю "Гамільтон", головного місця проведення вечірок у Сеулі. Про це повідомляє Bloomberg.

Місцеві ЗМІ повідомили, що майже 100 тис. людей прийшли на вулиці Ітхевона на святкування Гелловіна, яке стало наймасштабнішим за останні роки після послаблення обмежень Covid-19 в останні місяці. Така кількість людей спричинила тисняву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР і Південна Корея обмінялися пострілами біля морського кордону

"Кількість загиблих може зрости, оскільки рятувальники продовжують доправляти поранених у лікарні по всьому Сеулу після тисняви в розважальному районі Ітхевон", – повідомив начальник сеульського пожежного департаменту Йонгсан Чхве Сон Бом

Понад 400 працівників швидкої допомоги та 140 автомобілів з усієї країни, включно з усім наявним у Сеулі персоналом, були направлені на вулиці для надання допомоги постраждалим.

У ніч на 1 листопада в світі відзначають Гелловін ‒ свято одне з найвеселіших. Водночас ‒ одне з найстрашніших і найзагадковіших.

Версії його походження різні. Найпоширеніша ‒ від кельтського свята злих духів Самайну. Від нього вірування про повернення недоброзичливих душ на землю перекочували в Гелловін.

Зараз ви читаєте новину «На святкуванні Гелловіна в Сеулі загинули десятки людей, 150 постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі