пʼятниця, 23 березня 2012 09:25

На Сумщині солдат потонув у ямі зі смолою

На Сумщині солдат потонув у ямі зі смолою

На Сумщині у ямі зі смолою загинув 22-річний солдат внутрішніх військ з Охтирки, повідомляє ТСН.

Чоловік перебував поза службою і був у цивільному. Тіло загиблого знайшли поблизу будівельної організації.

У величезній ямі з відходами бітуму вже кілька років лежала металева діжка і її саме збиралися витягти та відвезти на брухт.

Як зазначають у міліції, ще трохи, і тіла могли не знайти - його б засмоктало у бітум. За попередніми висновками судмедекспертів, від часу загибелі минуло кілька годин, смерть настала миттєво.

"Смерть настала в результаті утоплення цією в'язкою масою, про що свідчить наявність в трахеях і бронхах трупа цієї речовини", - розповів перший заступник керівника Охтирського міськвідділу міліції Руслан Кладько.

Правоохоронці розглядали і версію вбивства, нині ж схиляються до нещасного випадку. На підприємстві розповіли, що чули уночі собачий гавкіт та крики людини, тож припускають, що чоловік міг боронитися від собак і оступився.

Навколо будівельного підприємства паркан та колючий дріт. Втім, це не зупиняє місцевих жителів, кажуть працівники.

"Там далі дірка і проходять, щоб не обходити весь квартал кілометра два, а зрізають за 500 метрів", - пояснює будівельник Іван Артеменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі в снігу знайшли труп чоловіка

За фактом загибелі людини кримінальну справу ще не порушили. За документами, що надало будівельне підприємство прокуратурі, смоляна яма їм не належить, тож і відповідати мають не вони.

Таких смоляних пасток в Охтирці кілька. Вони лишилися у спадок від колишнього асфальтного заводу. Торік в одну з таких ям, саме під вікнами багатоповерхівки, потрапила 7-річна школярка. Дівчинку встигли витягти.

Після того, як зі смоли витягли дитину, яму з бітумом комунальники засипали ґрунтом - тут і нині працюють бульдозери.

Коли і хто візьметься ліквідувати пастку, в яку потрапив військовослужбовець, стане відомо після того, як прокуратура з'ясує, кому все-таки належить територія.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині солдат потонув у ямі зі смолою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі