вівторок, 17 листопада 2015 14:55

На Рівненщині 26 парафіянок закрилися в церкві й оголосили голодування

На Рівненщині 26 парафіянок закрилися в церкві й оголосили голодування
znaj.ua

В селі Птича Дубенського району Рівненської області 26 вірянок Київського патріархату закрилися у сільській церкві Успіння Богородиці та оголосили голодування. Жінки вимагають скасувати дозвіл на приватизацію храму Московським патріархатом.

"Хіба можливо уявити, щоб віковий храм, в якому здійснювали таїнства ще мої предки, взяли і тупо приватизували. Я довго не міг у це повірити, поки не побачив документів. Цинічно, нахабно, паплюжачи всі норми. Та вони не врахували, що прості люди здатні стати на захист свого храму. Не побояться ходити по судах та адміністраціях, ночувати під церквою", - коментує ситуацію місцевий Юрій Поліщук.

"Чому відбувається протистояння вірян? Бо більшість мешканців Птичі не хочуть слухати про "єдіний народ" та "святую русь". Вони провели референдум і визначили, що віднині у побудованому їхніми прадідами храмі буде лунати лише українська мова. 80 відсотків мешканців за це", - додає.

Жінки, які зачинилися в храмі, дзвонять у дзвони та співають релігійні пісні. Кажуть, не підуть звідти, поки суд не скасує свого рішення щодо приватизації храму.

"Міжконфесійне протистояння у Птичі триває більше року. І хоча представники Київського патріархату неодноразово намагалися довести свої права на церкву, їхні потуги лежать за межами правового поля. Всі судові позови УПЦ КП проти громади УПЦ були відхилені, і храм законно, ще з 90-х років, належить православним вірянам села Птича. Прихильники Київського патріархату, заохочені лояльністю місцевої та районної влади, і далі безчинствують, безкарно порушують українське законодавство, прикриваючись псевдопатріотичністю",- зазначили у Рівненській єпархії УПЦ.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині 26 парафіянок закрилися в церкві й оголосили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі