вівторок, 10 квітня 2012 13:41

На Рівненщині протестанський пастор погорів на бізнесі з лісовими ягодами

На Рівненщині протестанський пастор погорів на бізнесі з лісовими ягодами

Працівники управління податкової міліції ДПС в Рівненській області викрили підприємця, який є пастором протестантської церкви із райцентру Зарічне на Рівненщині. Його підозрюють у підробці бухгалтерських документів на продаж 100 тонн чорниці на суму майже 3,5 млн. грн. Під час обшуку в гаражі знайшли "Мерседес SL500" із перебитими номерами.

"Податківці розслідують кримінальну справу по факту підробки бухгалтерських документів на поставку понад 100 тонн чорниці майже на 3,5 мільйони гривень. Ніхто б не звернув увагу на це, якби одна невідповідність. Згідно документів операції здійснювались у січні-лютому минулого року й продавалися ягоди урожаю 2011 року. Не потрібно бути агрономом, щоб зрозуміти, що в таку пору ніякого врожаю лісових ягід не може бути", - розповів Олександр Мрозович, прес-офіцер обласної податкової міліції.

Під час обшуку в офісі пастора податківці вилучили документи та понад 200 тис грн. Вони нарікають, що господар перешкоджав слідчим діям і зірвав з одного з правоохоронців пагони. На місце пригоди викликали працівників райвідділу міліції.

"Встановлено, що він організував протиправну схему мінімізації податкових зобов'язань при заготівлі лісових ягід, горіхів та насіння. З метою підтвердження походження експортованої ним ягоди чорниці мороженої, мінімізації податкових зобов'язань та ухилення від сплати податків бізнесмен залучив до протиправної діяльності понад 80 фізичних осіб, яких зареєстрував у органах влади як приватних підприємців, а також відкрив їм рахунки в установах банків для подальшого зняття готівки", - пояснили в податковій міліції.

Податківці кажуть, що сукупний дохід залучених до організованої підприємцем схеми фізичних осіб у 2009-2011 роках становив десятки мільйонів гривень. Під час обшуку правоохоронці виявили "Мерседес SL500" пастора з перебитими номерами кузова.

"При чому, в іншому гаражі виявлено понівечене авто такої ж моделі, звідки й були вирізані частини з кузовними номерами. А це доводить, що пастор не став жертвою спритних ділків при покупці автомобіля, а самовільно вчинив злочин передбачений статтею 290 Кримінального кодексу України „Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу", яка карається штрафом до 4 тисяч гривень або обмеженням волі до трьох років", - додали в податковій.

Правоохоронці господарську діяльність пастора кваліфікують, як умисне ухилення від сплати податків. Проводять досудове слідство.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині протестанський пастор погорів на бізнесі з лісовими ягодами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі