понеділок, 02 червня 2014 15:38

На Прикарпатті попрощалися із вояками, що загинули у вертольоті Мі-8 під Слов'янськом
5

Фото: Олександра Лісконог

Сьогодні на Прикарпатті провели в останню путь земляків, які брали участь в антитерористичній операції та загинули поблизу Слов 'янська на Донеччині 29 травня.

Трьох загиблих співробітників спеціального батальйону міліції з Івано-Франківська, які були у збитому бойовиками у Слов'янську гелікоптері Мі-8 Національної гвардії України похоронили у Меморіальному сквері обласного центру, двох – за місцем проживання на Коломийщині. Так вирішили батьки.

Прощалися з героями протягом трьох днів. 30 травня на перехресті вулиць Сахарова – Коновальця біля пам'ятника Працівникам органів внутрішніх справ Прикарпаття, які загинули при виконанні службових обов'язків, виставили портрети загиблих військових з Прикарпаття. Біля пам'ятника чергує почесна варта з двох працівників УМВС. Мешканці міста приходили з квітами та запалюють свічки, щоб віддати шану загиблим.

Продовжилось прощання учора перед приміщенням управління МВС України в області, де відбулась громадська панахида. Незважаючи на проливний дощ, попрощатися із героями прийшло кілька тисяч іванофранківців, весь особовий склад прикарпатської міліції, керівництво міста та області.

Під час панахиди перший заступник начальника обласного УМВС Олександр Вакуленко додзвонився до командира прикарпатського "Беркута", який несе службу у Слов'янську, і через гучномовець було чутно автоматну чергу живих побратимів, на честь загиблих.

Сьогодні у зв'язку з проведенням траурної ходи з 9 години ранку перекрито дорожньо-транспортний рух в центральній частині міста. Загиблих військових відспівали в Катедральному Соборі. Під стіни собору прийшло більше двох тисяч іванофранківців. Після панахиди тіла пронесли через центральну частину міста до Меморіального скверу.

Під пісню "Плине кача" родичі та мешканці міста востаннє попрощалися із загиблими героями.. Правоохоронці автоматною чергою віддали шану своїм бойовим побратимам.

Тут поховали старшого лейтенанта міліції Василя Семанюка, старшого прапорщика міліції Володимира Шарабуряка і прапорщика міліції Володимира Лисенчука. За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому Івано-Франківської міської ради. 

"Таке рішення є винятковим, адже дозвіл на виділення ділянки для поховання в Меморіальному сквері потрібно було отримати від центральних органів влади. Оскільки на відповідне погодження довелося б чекати кілька днів, виконавчий комітет вирішив самостійно залагодити це питання. Ці хлопці є героями, адже саме вони сьогодні захищають територію України та її народ. Жоден з них не зганьбив себе на Майдані, коли ще працював у складі спецпідрозділу "Беркут", - зауважив мер обласного центру.

Лежатимуть "беркутів ці" поряд з могилою похованого у лютому героєм Небесної сотні 19-літнім Романом Гуриком.

У збитому терористами гелікоптері загинули також старший лейтенант міліції, заступник командира взводу Петро Безпалько з села Крихівці, старшина Петро Остап'юк з села Торговиця Коломийського району та старший сержант Віктор Яков'як з села. Голосків цього ж району.Втім, тіло Петра Остап'юка й досі не вдалося доставити на Прикарпаття.

Нагадаємо,29 травня у Слов'янську, в районі гори Карачун, терористи збили український гелікоптер Нацгвардії з 13 військовими на борту. 12 військовослужбовців Нацгвардії загинули на місці. Один військовослужбовець залишився живим і перебуває у важкому стані. У гелікоптері був і начальник Управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України генерал-майор Сергій Кульчицький, якого похоронили у Львові на Личаківському кладовищі поряд з героями Небесної сотні.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті попрощалися із вояками, що загинули у вертольоті Мі-8 під Слов'янськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі