субота, 04 лютого 2012 14:04

На Прикарпатті діти ходитимуть до школи з дозволу батьків

На Прикарпатті діти ходитимуть до школи з дозволу батьків

В Івано-Франківську під головуванням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка відбулося чергове засідання оперативного штабу із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, пов'язаних із різким зниженням температури. Про це повідомили в прес-службі ОДА.

Начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїда Болюк звернулася до "надзвичайного штабу" з проханням розглянути питання навчального процесу "з урахуванням місцевих особливостей погоди", оскільки у різних районах області температурні показники відрізняються, у шкільних приміщеннях "підтримується нормальний температурний режим", а батьки нарікають на те, що діти вдома без догляду.

"Особливо бідкаються батьки дошкільнят. Батькам треба йти на працю, а дітям ні з ким залишатися", - звертає увагу Болюк.

З огляду на це губернатор запропонував, щоб наразі школу не відвідували учні молодших класів, а починаючи від 5-го класу - ходили до школи, "якщо їм дозволяють батьки". І щоб уроки були по 35 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За один день від морозів загинуло ще 20 українців. Всього - 122

"Мороз - це другий злодій, після сну. Ми теж за те, аби працювали школи, аби діти вчилися, але здоров'я – на першому плані", - наголосив Вишиванюк.

Отож з понеділка на Прикарпатті запрацюють школи, проте уроки розпочинатимуться з 10-ої години, коли починає теплішати.

Нагадаємо, що у зв'язку з настанням сильних морозів на Івано-Франківщині вже тиждень не працюють школи і дитячі садки.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті діти ходитимуть до школи з дозволу батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі