пʼятниця, 07 вересня 2012 13:36

На Полтавщині нашестя чупакабр

На Полтавщині нашестя чупакабр
Повідомлення про невідомих хижаків надходять з різних регіонів України. Фото: volynnews.com

На Полтавщині у селі Бондарі місцеві жителі б'ють на сполох і заявляють про нашестя чупакабр - неймовірної сили хижаків з тулубами кенгуру і великими іклами, пише Сегодня.

"Днями ми з сином пішли в ліс за грибами. Проходили повз покинутого будинку, де жила раніше наша бабуся, і син вирішив туди зайти. Підійнявся на горище і побачив там шість муміфікованих останків невідомих тварин - одне велике і п'ять маленьких. Виходить, що вони жили поруч з нами! - розповіла мешканка Бондарів Людмила Фанаськова. - У цих тварин передні лапи короткі, а задні - довгі, гострі зуби загнуті півколом, а морди - як у собак породи лайка. Плюс у великої тварини дуже довгий хвіст".

За словами Людмили, вона відразу звернулася за допомогою до куми: "Попросила її з'ясувати в інтернеті, що це за чупакабра. Пізніше мій брат-мисливець сказав, що це точно не лисиця, тому що ікла у лисиць прямі, а у цієї тварини - загнуті півколом і дуже гострі. А ще ми згадали, що в сусідньому селі було знайдено задушених кроликыв. Невідома тварина просто розтрощіла клітки останніх".

Місцева влада теж стурбована.

"Я виїжджав і фотографував цих тварин, щоб показати фахівцям", - сказав селищний голова Анатолій Цілик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сумщині чупакабра роздерла руку школяреві

Зроблені сільським головою знімки журналісти самі передали експертам. Фахівці Інституту зоології НАН України повідомили, що новини про чупакабру стали їх вже діставати. І що у жителів Бондарів немає приводів для побоювань.

"Це звичайна, облізла від часу лисиця, тільки не зрозуміло, навіщо її туди, на горище, закинули. Втім, зараз займатися вичинкою лисиць невигідно - їх хутро коштує близько ста гривень, а раніше - $ 100. Тож мисливці, застреливши лисицю, часто навіть не забирають її собі, - сказав заввідділом фауни і систематики хребетних Інституту Гліб Гаврись. - Що стосується убитих кролів, то це зазвичай робота кам'яної куниці. Ці тварини останнім часом перейшли в міста, я бачив таку на Дарниці в Києві, на даху 4-поверхівки. Втім, щоб стверджувати щось зі стовідсотковою впевненістю, потрібно провести експертизу ".

Нагадаємо, повідомлення про невідомих хижаків надходять з різних регіонів України, але зоологи поки не визнають в цих тварин невідомих науці чудовиськ.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині нашестя чупакабр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі