вівторок, 07 лютого 2012 09:47

На Полтавщині бандити викрали з банку майже 3,5 мільйони гривень

На Полтавщині бандити викрали з банку майже 3,5 мільйони гривень

28 cічня близько 18 години бійці спецпідрозділу "Альфа" при Полтавському обласному управлінні СБУ затримали 48-річного Юрія Бондаренка. Злочинна група, одним з організаторів якої він був, украла та легалізувала 3,43 мільйона гривень.

"У 2008 році проти Бондаренка була порушена карна справа за привласнення чужого майна через зловживання службовим становищем. Він втік і переховувався за межами України, зокрема у Росії та Польщі, - розповів керівник прес-служби СБУ у Полтавській області Олексій Скрильник. - У серпні 2011 року його оголосили у міжнародний розшук".

Злочинна група на чолі з Бондаренком позичала у банку гроші й не повертала їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівник "Аваля" викрав у своєму банку 276 тисяч

"Була фірма чи декілька фірм. Бондаренко з іншими подільниками брали кредити ніби-то для фірм і гроші привласнювали, - пояснив Скрильник. - Усі кредити взяті в полтавському відділенні "Промінвестбанку".Про нього говорили, ніби він — співробітник банку. Але у фінансовій установі цю інформацію спростували".

Чоловік винаймав приватний будинок у Великобагачанському районі. Прописаний у Сумах. Під час затримання у нього знайшли кредитні картки, підробні паспорти та водійські права на інші прізвища.

Зараз затриманий перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Таку запобіжну міру обрав Октябрський районний суд Полтави. Проти Бондаренка порушено кілька карних справ, зокрема за привласнення чужого майна через зловживання службовим становищем, за відмивання незаконних доходів в особливо великих розмірах. Перевірку проводить слідчий відділ СБУ. Якщо всі правопорушення будуть доведені, чоловіка можуть ув'язнити на термін до 12 років.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині бандити викрали з банку майже 3,5 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі