вівторок, 27 вересня 2011 15:01

На Поліссі випадково застрелили браконьєра

На Поліссі випадково застрелили браконьєра

В понеділок увечері поблизу села Радове Зарічненського району на Рівненщині застрелили 27-річного Анатолія Саковця. Лісники кажуть, що гналися за озброєним браконьєром. Один із переслідувачів випадково натиснув на курок.

Близько 23-ої години вечора Саковець незаконно полював. Приїхав на мотоциклі і стріляв "з-під фар". За такого способу у звірів майже немає шансів втекти.

"Це варварство, справжній мисливець собі такого не дозволить. Ми вже давно слідкували за цим хлопцем. Мали упіймати його ще у п'ятницю, але не вдалося, - розповів Ігор Бренич, голова обласного Товариства мисливців та рибалок. – І тут вчора ввечері дзвонить наш єгер і каже, що бачив цього хлопця у лісі. Вирішили не гаяти часу і узяти браконьєра на місці, щоб передати правоохорнцям. Але під час затримання стався нещасний випадок".

У захваті на допомогу єгеру прийшли колеги-мисливці та лісова охорона. Разом мали оточити та схопити селянина з рушницею.

Наздогнав молодика єгер Віталій. Однак браконьєр не хотів здаватися і чинив опір. Між чоловіками зав'язалася бійка. Якимось чином рушниця вистрелила – можливо, коли єгер рвонув її на себе. Зараз цю версію перевіряють слідчі.

"Він не мав наміру вбивати того хлопця. Шкода, що так сталося", - каже Ігор Бренич.

В селі розповідають, що Анатолій Саковець був безробітним.

"Наскільки я знаю, його упізнали вранці. Знайшли неподалік автобусної зупинки, - зазначив Петро Харковець, сільський голова Кухче. – Анатолій немісцевий, родом з сусідньої Кухотської Волі. У Радовому жив в приймах - одружився на місцевій дівчині. Тепер його вдова залишилася з 3-місячною дитиною на руках".

"За фактом вбивства з необережності порушено кримінальну справу. Мають провести ще низку експертиз. Тоді можна буде дізнатися, як все відбувалося насправді", - додала Людмила Суржук з прес-служби обласної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «На Поліссі випадково застрелили браконьєра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі