середа, 03 липня 2019 11:03

На пляжі в Одесі виявили небезпеку

На пляжі в Одесі виявили небезпеку
Скати-хвостоколи небезпечні, бо на хвостах мають тверді шипи з отрутою. Фото:culturemeter.od.ua

Відпочивальники помітили на одеському узбережжі скатів-хвостоколів.

Отруйні тварини плавали неподалік берега на пляжі "Дельфін", пишуть 24 Новини.

Небезпечні тварини були за 6 м від берега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не варто брати на пляж

Сталося це близько сьомої ранку, коли на пляжі ще не було людей. Після публікації відео у мережі користувачі злякались. Однак науковці заспокоюють, що скати-хвостоколи першими не нападають, та й взагалі лякливі риби.

Вони небезпечні, бо на хвостах мають тверді шипи з отрутою. Тому, якщо виявили їх у воді, не треба намагатися прогнати чи взяти до рук. Такий крок може стати смертельним.

Щоб уникнути укусу, треба входити до води поступово і добре дивитися під ноги, щоб не наступити на тварину. Якщо виявили ската-хвостокола, то пошуміть, махніть кілька разів ногою під водою, постарайтеся його злякати. Окрім цього, не варто купатися вночі, бо в темряві його легко не помітити.

В Азовському морі з'явилися блохи. Найбільше через укуси страждають діти. Сім'я з Мелітополя розповіла, що їхній маленький син почав скаржитися, що його покусали риби. Батьки підійшли до води, щоб перевірити, але відчули, що до їхнього тіла прилипли якісь водорості.

Зараз ви читаєте новину «На пляжі в Одесі виявили небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі