четвер, 12 червня 2014 18:17

На передовій АТО не вистачає сміливих медиків та гранатометів - командир батальйону Нацгвардії

На передовій АТО не вистачає сміливих медиків та гранатометів - командир батальйону Нацгвардії
Олександр Бунін Фото: Ельдар Сарахман

На кількох постах під Слов'янськом вкрай бракує професійних медиків. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповідає командир батальйону Нацгвардії Олександр Бунін, 42 роки.
"Не вистачає людей, які мають досвід надання професійної медичної допомоги та які вміють користуватися скальпелем. Вони повинні знати, як правильно розрізати тіло. Не вистачає медбратів. Це мають бути люди, які не розгубляться, коли побачать кров чи відірвані кінцівки".

Близько ста бійців Нацгвардії після двотижневого перебування на Сході України проходять тренування та вишкіл у військовій частині в селі Старе Бориспільського району на Київщині. За кілька днів планують повернутися у східні регіони.

За словами командира батальйону, крім медпрацівників, бійцям потрібні і гранатомети.

"Мобільна група - шестеро-семеро бійців - з підствольними гранатометами набагато ефективніша, ніж обстріл з міноментів. Так діють ополченці: підступають до блокпоста, обстрілюють і ховаються в камишах. Це простіше, ніж таскати міномети. Я би хотів, щоб начальство давало нам більше саме підствольних гранатометів. Дуже ефективна зброя в цих умовах".

У батальйоні Олександра Буніна є кілька поранених та загиблих.

"24 травня терористи наблизилися до нас на 200 метрів. Ми потрапили під сильний мінометний обстріл. Одна граната влучила в ДОТ, коли хлопці хотіли сховатися в окопі. Молодому бійцю граната потрапила у бронежилет. Вбило на місці. Ще двох поранило осколками. Причому, одного вже в окопі. В сусідньому під час подібного обстрілу ранило в ноги командира внутрішніх військ. Я вже не рахую дрібних поранень. Товариша поранило у сідницю. Положив на ящик зі зброєю, витягнув ножем, а рану обробили зеленкою. Слава богу, живий".

Дуже часто ополченці після перестрілок з бійцями української армії залишають своїх поранених.

"Після одного з наших обстрілів під Слов'янськом знайшли смертельно пораненого найманця. Хлопці, мабуть, злякалися крові та забули про нього. Ми похоронили його прямо там, біля газової заправки. Звертаюся до людей по ту сторону: я теж доброволець, батько трьох дітей - не хотів би такої смерті, коли мої мене залишать, а вороги ховають", - говорить командир.

Зараз ви читаєте новину «На передовій АТО не вистачає сміливих медиків та гранатометів - командир батальйону Нацгвардії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі