середа, 07 грудня 2011 13:28

На Львівщині виправдали колишнього мера, обвинуваченого у вимаганні $43 тисяч

На Львівщині виправдали колишнього мера, обвинуваченого у вимаганні $43 тисяч

Апеляційний суд Львівської області виправдав колишнього мера Винник Теодора Гудзяка, якого звинувачували у вимаганні хабара в розмірі $43 тис. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Суд скасував винесений Гудзяку вирок Шевченківського районного суду Львова, яким його було засуджено за ч. 2 ст.15 і ч.3 ст.368 (замах на одержання хабара в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу, пише Тиждень.

Вирок скасовано на підставі п.2 ч.1 ст.6 (відсутність у діях складу злочину) Кримінально-процесуального кодексу.

Дії затриманого разом з Гудзяком помічника депутата Винниківської міськради перекваліфікували з ч.2 ст.15, ч.5 ст.27 і ч.3 ст.368 (замах на одержання хабара і пособництво) на ч.3 ст.5,ч.4 ст.90 (замах на шахрайство) Кримінального кодексу, призначивши йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є власністю засудженого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 60 тисяч гривень хабара отримав податківець на Київщині

Як повідомляє прокуратура, Шевченківський районний суд Львова в серпні цього року засудив Гудзяка до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків, строком на 3 роки, з конфіскацією всього майна, яке є власністю підсудного.

"Крім того, цим же вироком посередника в отриманні хабара Леськіва Л.В. визнано винним та призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна", – йдеться в повідомленні прес-служби.

Засуджені подали апеляційні скарги.

Водночас прокуратура повідомляє, що готується касаційна скарга до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ про скасування ухвали апеляційного суду.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині виправдали колишнього мера, обвинуваченого у вимаганні $43 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі