середа, 04 травня 2022 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

На кордоні в Закарпатській області затримали 20-річного "пенсіонера"

На кордоні в Закарпатській області затримали 20-річного "пенсіонера"
20-річний українець намагався виїхати у Румунію за пенсійним посвідченням. Фото: t.me/DPSUkr

У пункті пропуску "Солотвино" в Закарпатській області затримали 20-річного мешканця Херсона, який видавав себе за пенсіонера.

Таким чином він намагався уникнути призову та виїхати за кордон. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

"На Закарпатті в пункті пропуску "Солотвино" прикордонники Мукачівського загону викрили чергову спробу незаконного перетину кордону", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновників зобов'язали повернутися в Україну

Зазначається, що 20-річний херсонець намагався потрапити до сусідньої Румунії.

Він надав інспектору прикордонного контролю пенсійне посвідчення. Однак під час перевірки прикордонники встановили, що документ є підробленим.

У ході опитування псевдопенсіонер розповів, що придбав посвідчення у ділка з Херсону за $1500.

За незаконний перетин державного кордону у воєнний час депутати пропонують карати позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без неї. Відповідний проєкт закону внесли до Верховної Ради.

З початку березня українських прикордонників намагалися підкупити 76 разів. Загальна сума запропонованих хабарів становить $46 650, €7 750, 74 тис. грн, 4520 польських злотих та 3 тис. чеських крон, повідомили 14 квітня у Міністерстві внутрішніх справ України.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні в Закарпатській області затримали 20-річного "пенсіонера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі