середа, 04 вересня 2013 15:50

На Кіровоградщині дали три роки тюрми дільничному, який виселив 103-річного пенсіонера

На Кіровоградщині дали три роки тюрми дільничному, який виселив 103-річного пенсіонера

До трьох років тюрми засуджено дільничного інспектора Кіровського відділення міліції Кіровоградської області. Вирок виніс Кіровський районний суд за те, що міліціонер незаконно виселив двох пенсіонерів, одному з яких 103 роки.

"Встановлено, що дільничний вчинив злочин відносно пенсіонерів, хоч і усвідомлював протиправність своєї поведінки. Він виселив їх незаконно. Того дня через кредитну заборгованість з приватного будинку виселяли їхніх дітей. Разом з ними й мешкали пенсіонери. Проте, в документах не зазначалися прізвища постраждалих. Тому виселення їх не стосувалося. Окрім того, один з них має вік 103 роки і не ходячий. Попри це, дільничний їх виштовхав на вулицю. Цим самим міліціонер не лише порушив їх право на житло і заподіяв їм істотну шкоду здоров'ю, але й підірвав авторитет органів міліції. Більше того, він у скоєному злочині своєї вини не визнав. Не розкаявся, а перед потерпілими не вибачився", - розповів прокурор міста Кіровограда Дмитро Титор.

Дії правоохоронця кваліфіковані ч. 1 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). Дільничного інспектора не лише позбавлено волі, а й позбавлено права займати посади у правоохоронних органах строком на 2 роки. Окрім того, він має заплатити штрафу в сумі 4250 грн. Додаткове покарання у вигляді штрафу в розмірі 4250грн. буде стягнуто на користь держави. А потерпілі пенсіонери за заподіяну їм моральну шкоду отримають по 2 тис.грн. Таку суму вони вказали у позовній заяві.

Постраждалі продовжують мешкати у будинку своїх дітей, які владнали всі питання щодо кредитної заборгованості.

 

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині дали три роки тюрми дільничному, який виселив 103-річного пенсіонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі