пʼятниця, 30 серпня 2013 15:33

У Києві міліція "виловлює" учасників штурму Святошинського РВВС

У Києві міліція "виловлює" учасників штурму Святошинського РВВС
Фото: LB.ua

У помешканні колишнього активіста УНА-УНСО, ветерана війни у Придністров'ї й учасника липневої акції протесту під Святошинським РВВС у Києві Анатолія Кучеренка відбувся обшук.

Як стало відомо Gazeta.ua, правоохоронні органи продовжують розслідування подій під Святошинським районним відділом міліції, які мали місце 12 липня цього року й відзначились спробою штурму будівлі РВВС.

Зокрема, сьогодні до житла Кучеренка завітали кілька правоохоронців. За словами лідера громадської організації "Відкрите коло", координатора "святошинських робінгудів" Миколи Єременка, силовики шукали речі, які б свідчили про екстремістську діяльність екс-унсовця: газові балончики, лижні маски тощо.

"Хоча я можу запевнити, що під час мітингу під Святошинським РВВС Анатолій не вчиняв якихось радикальних дій. Він практично увесь час перебував поруч зі мною й займався організаційною роботою, спілкувався із журналістами", - зазначив Єременко.

Громадський діяч також припустив, що свій наступний візит представники правоохоронних структур здійснять до його помешкання.

Нагадаємо, раніше був затриманий правоохоронними органами за підозрою у нападі на міліціонерів під час пікетування Святошинського районного відділу внутрішніх справ активіст Олександр Данилюк. Згодом його відпустили на свободу, взявши з нього особисте зобов'язання.

Як відомо, 12 липня старший лейтенант міліції, командир взводу Андрій Ганисик вдарив кулаком по  нирках 19-річній Ірині Бондар через прохання звертатися до неї українською мовою. Інцидент відбувся на столичному ринку "Шлях".

У той же вечір торговці разом з активістами "Свободи", Соціал-національної асамблеї та КУПРу почали штурмувати Святошинський райвідділ міліції. Люди вимагали покарати міліціонера.

Зараз ви читаєте новину «У Києві міліція "виловлює" учасників штурму Святошинського РВВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі