понеділок, 08 квітня 2013 12:51

На Кіровоградщині бандити за одну ніч вбили двох пенсіонерів, третьому вдалося вижити

На Кіровоградщині бандити за одну ніч вбили двох пенсіонерів, третьому вдалося вижити
Грабували будинки, які знаходились на краю села. Фото: УМВС

5 квітня Олександрівська міліція Кіровоградської області затримала трьох молодих чоловіків, віком 23, 29 та 30 років. Всі вони підозрюються у розбійному нападі та вбивстві 79-річної жінки та 83-річного чоловіка. Третій постраждалий 78-річний пенсіонер після побиття вижив. Злочини були скоєні в ніч на 29 березня.

"Всі троє злочинців мешкали в сусідньому селі. Майбутніх своїх жертв добре знали, тому що скуповували в них сільськогосподарську продукцію. Пенсіонери жили на околицях населених пунктів. Злочинці до них поїхали на машині. Проникаючи до людей в помешкання, нелюди навіть не прикривали своїх облич. Адже не збиралися лишати потерпілих живими. Після нанесених ударів у двох перших випадках старенькі не витримали й померли. Третій пенсіонер втратив свідомість. Зловмисники вирішили, що він помер. Мерщій підпалили його будинок і втекли. Через деякий час побитий чоловік прийшов до тями й загасив пожежу. А вранці зміг повідомити міліцію. Зловмисники ж були впевнені в тому, що їх не знайдуть", - розповіла Віталіна Бевзенко з обласної міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабіжники винесли з донецького ломбарду більше 800 тисяч гривень

На пошуки злочинців було піднято особовий склад гарнізону міліції. Двох із нападників міліція затримала в його родичів, а іншого вже на Черкащині.

"Потерпілий пенсіонер перебуває під наглядом лікарів. Зізнається, що став почувати себе у безпеці лише тоді, коли дізнався, що його кривдники вже затримані", - сказала Бевзенко.

Проти злочинців відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 115 та ч. 3 ст.187 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливих мотивів та розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині бандити за одну ніч вбили двох пенсіонерів, третьому вдалося вижити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі