понеділок, 07 жовтня 2024 17:29

Спецтема: Війна Росії проти України

На яких напрямках сталося найбільше бойових зіткнень з ворогом - оновлене зведення від Генштабу

На яких напрямках сталося найбільше бойових зіткнень з ворогом - оновлене зведення від Генштабу
На яких напрямках сталося найбільше бойових зіткнень з ворогом - оновлено звіт від Генштабу. Фото: donbass-insider.com

Станом на сьогодні кількість бойових зіткнень зросла до 88.

Ситуація на фронті залишається напруженою. Найгарячіше зараз на Лиманському, Куп'янському, Покровському та Курахівському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські загарбники продовжують атакувати авіацією та артилерією по прикордонних районах Сумської області. Під артилерійськими ударами опинились райони населених пунктів Бунякіне, Павлівка, Угроїди, Степок та Покровка. Авіаційних ударів зазнали Яблунівка, Катеринівка та Ободи. Всього на даний час ворог скинув на Сумщину десять КАБів, сказано в повідомленні.

Відомо, що російська авіація завдала 12 ударів по території Курської області РФ, застосувавши 16 керованих авіаційних бомб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підпільники допомагали з ударом по нафтобазі у Криму

На Харківському напрямку російські терористи штурмували позиції підрозділів ЗСУ в районі Стариці та Вовчанська, на даний час всі атаки ворога відбиті.

На Куп'янському напрямку ворог атакував українські позиції 15 разів, в районах населених пунктів Синьківка, Новоселівка, Глушківка, Лозова та Кругляківка. П'ять атак відбито Силами оборони, десять боєзіткнень триває.

На Лиманському напрямку ворог намагається просунутись поблизу Макіївки, Греківки, Невського, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 16 боєзіткнень, досі триває 11 з них. Некерованими авіаційними ракетами окупант бив по Твердохлібовому та Серебрянському лісництву.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили одну штурмову дію поблизу Ступочок. Ворог активно застосовує авіацію, завдаючи ударів некерованими авіаційними ракетами по району Часового Яру.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до восьми. Ворог, за підтримки бомбардувальної авіації, намагається атакувати біля населених пунктів Торецьк, Диліївка та Неліпівка де ЗСУ відбили три атаки, ще п'ять боєзіткнень триває.

На Покровському напрямку агресор продовжує атакувати українських воїнів. Впродовж дня було здійснено 13 атак в районах Новоторецька, Калинового, Лисівки, Крутого Яру, Новогродівки та Миколаївки. Сили оборони стримують натиск та відбили 12 атак противника, один бій ще триває. Зазнав ударів некерованими авіаційними ракетами Олександропіль, на Тарасівку і Мирноград загарбники скинули авіабомби.

На Курахівському напрямку від початку доби окупанти 19 разів атакували підрозділи ЗСУ. Намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Гірника, Новоселидівки, Гострого, Георгіївки та Катеринівки, на даний час тривають бої у восьми локаціях.

На Времівському напрямку українські війська відбили дві атаки в бік Богоявленки. Противник завдав авіаційного удару некерованими авіаракетами в районі населеного пункту Приютне.

На Оріхівському напрямку українськими захисниками відбито два ворожі штурми поблизу Роботиного. Також ворог застосовував бомбардувальну авіацію по Малій Токмачці та Оріхову.

На Придніпровському напрямку три атаки загарбників завершились провалом. Ворожа авіація сьогодні завдала ударів по Херсону, скинувши чотири керовані авіаційні бомби.

На інших напрямках фронту ситуація лишається незмінною.

Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу.

Сили оборони України атакували морський нафтовий термінал в окупованій Феодосії.

Там почалась пожежа, передає Генштаб ЗСУ.

"Феодосійський термінал найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовувалися, зокрема і для забезпечення потреб окупаційної армії РФ", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «На яких напрямках сталося найбільше бойових зіткнень з ворогом - оновлене зведення від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі